Šehu: Albanija je u stanju državnog udara

Bivši šef albanske diplomatije Tritan Šehu smatra da je njegova država u stanju "državnog udara", prenosi portal A1on.

Tritan Šehu navodi da je parlament pun kriminalaca.

"Danas imamo parlament pun kriminalaca, imamo zamenika ministra spoljnih poslova koji na protivustavan način predstavlja zemlju kao ministar, vojne snage kontrolišu civilne aerodrome u zemlji i javno odbijaju da za to daju objašnjenje predsedniku države, što je ustavna obaveza", naveo je Šehu, prenosi portal A1on.

U reakciji koju je objavio na svom fejsbuk profilu Šehu navodi "da u zemlji poput Albanije, gde ne funkcioniše Ustavni sud, gde se predsedniku države, u svojstvu Vrhovnog komandanta oružanih snaga, ne daje objašnjenje za razmeštanje vojnih snaga na aerodromu u Tirani, kod građana se rađa pravo i potrebu za odbranu demokratije".

Dodaje i da Albanija već dve godine nema Ustavni niti Vrhovni sud.

"Verujem da je dovoljno i da ne treba da idemo dalje u kršenju osnovnih ljudskih prava, prava na svojinu, slobodu, institucije, te da u ovim uslovima zaštita demokratije postaje neophodna nacionalna potreba", zaključio je Šehu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(subota, 13. apr 2019, 20:00) - Воронцов [neregistrovani]

Бољу судбину Албанија и не заслужује

Треба се сетити њене улоге у рату НАТО против СР. Југославије 1999. године. Са територије Албаније несметано су нападали терористи на границу тадашње СР Југославије. То је била директна одговорност Албаније. А тек жута кућа и остала места злочина. Грехови прошлости долазе им на наплату. Сами ће себи хаос направити.

(subota, 13. apr 2019, 17:12) - anonymous [neregistrovani]

Nije to ništa...

On ne vidi kako je na tzv nezavisnom Kosovu, gde je veći deo vladajućih političara dilazi direktno iz Albanije, a svi oni sa ostalim Albancima u parlamentu su klasični teroristi i ubice. Zato bolje da se ne žali, jer uvek ima gore...