Memorijalni kompleks u Donjoj Gradini zajednički projekat Srpske i Srbije

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da će Memorijalni kompleks u okviru Spomen-područja Donja Gradina biti zajednički projekat Srbije i Republike Srpske, javlja RTRS.

Milorad Dodik je nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem naveo da će to biti zajednički projekat Srbije i Republike Srpske.

"Danas smo postigli dogovor da Srbija finansira izradu projekta, a kasnije ćemo u implementaciji da učestvujemo zajedno", naveo je Dodik.

Dodaje da će se u narednih nekoliko meseci raditi na idejnom projektu, a nakon toga i na njegovoj realizaciji.

"Želimo da to bude mesto odakle će se poslati poruke mira, ali i mesto koje poručuje da nikada ne treba da se zaborave stradale žrtve", istakao je predsedavajući Predsedništva BiH, prenosi RTRS.

Dodaje da se ne sme zaboraviti šta se dešavalo u Jasenovcu.

"Sve će biti na daleko većem nivou, a biće uključeni svi – istoričari, crkva, porodice stradalih", dodao je Dodik.

U izgradnju će Srbija uložiti 75 odsto, a Republika Srpska 25 odsto sredstava.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 12. apr 2019, 07:17) - Gregor Ljubljana [neregistrovani]

Secanje

Jako je vazno sacuvati secanje na stradale od strane ustaskog rezima (zuluma) na podrucju NDH. To sto su oni cinili tokom 2. svetskog rata nije viđeno nigdje u svetu. Oni su bukvalno pobili trecinu stanovnistva svoje NDH (Srba, Roma, Jevreja,...). Svako koji znamo sta se u toj strasnoj zemlji desavalo moramo da edukujemo ljude oko sebe da se ne zaboravlja i bez sumnje zna ko su bile zrtve a ko zlocinci.

(četvrtak, 11. apr 2019, 21:57) - anonymous [neregistrovani]

@Eto, mrvice

Ne znam kako odgovoriti ovakvom vasem komentaru, jer adekvatan odgovor sigurno ne bi bio u skladu sa uputstvom i odobren od komentara. Samo cu reci - ako je za vas memorijalni centar za tolike stradale vase sunarodnike mrvica, onda samo - sramota.

(četvrtak, 11. apr 2019, 21:25) - Воронцов [neregistrovani]

Колико неки политичари у РС држе до жртава Јасеновца

Недавно сам у једном цењном листу прочитао коментар читаоца. Писао је како су у Босанском Шамцу избрисали улицу која је носила име жртве Јасеновца Митра Трифуновића. Нема каже више улице Митра Трифуновића= Е сад замислите Митар (земљак им је јер је тамо рођен)је био добровољац на Солунско фронту, био је после члан КПЈ. Усташе га ухватиле крајем 1941. , одвеле у Јасеновац, мучиле најстрашнијим мукама и онда убили 1942. године. И сад замислимо таквом патриоти и мученику Јасеновца избрисали улицу. Зар то није пример непоштовања жртава Јасеновца.

(četvrtak, 11. apr 2019, 19:09) - anonymous [neregistrovani]

Eto, mrvice

Bolje, bre, uložite u nova radna mesta!