Davor Dragičević zatražio azil u Austriji

Otac ubijenog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića – Davor Dragičević, predao je papire za azil u Austriji, javlja televizija BN.

Davor Dragičević je u intervjuu za austrijski medij Balkan Storis, izjavio da u BiH strahuje za život, da tu ne može više da se bori za pravdu za svog stradalog sina, pa želi da to nastavi u Austriji.

Dragičević je najavio da će pokret "Pravda za Davida" biti osnovan i u Austriji, prenosi BN.

Smatra da se situacija u BiH može popraviti jedino ako se svi ljudi, bez obzira na nacionalnost, pol, godine i poreklo, organizuju zajedno.

"To je jedini način. Moramo se boriti zajedno", poručio je otac tragično stradalog mladića Davida.

David Dragičević je nestao 18. marta 2018, a njegovo beživotno telo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvene u Vrbas, podseća BN.

Okupljanja u centru Banjaluke, na kojima je tražena istina o stradanju mladića, prekinuta su krajem prošle godine, a za Davorom je raspisana poternica.

Građani Banjaluke su posle toga nastavili da svako veče pale sveće u krugu banjalučke pravoslavne crkve, a Davidovi posmrtni ostaci su na zahtev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmešteni u Austriju, gde su tri dana posle ponovo sahranjeni.

broj komentara 0 pošalji komentar