Micotakis: Grčka zadržava pravo veta na evropski put Skoplja

Lider najuticajnije opozicione stranke u Grčkoj Nove demokratije Kirijakos Micotakis istakao je da će njegova stranka poštovati Prespanski sporazum, koji je Grčka potpisala sa Severnom Makedonijom. Dodaje da će "raditi na poboljšanje problematičnih posledica koji su u suprotnosti sa grčkim interesima“, prenosi portal "a1on".

Micotakis je u intervjuu za Rojters ponovio da Grčka zadržava pravo veta u odnosu na evropsku budućnost Skoplja.

"Nova demokratija će poštovati sporazum koji je već ratifikovan u grčkom parlamentu, ali će raditi na poboljšanju problematičnih posledica koji su u suprotnosti sa grčkim interesima", rekao je Micotakis.

Ponovio je da "Grčka zadržava pravo da blokira proces integrisanja susedne zemlje u EU, ukoliko smeta da je to u suprotnosti sa grčkim nacionalnim interesima".

"Mislim da ne postoji neko ko bi očekivao da će se Grčka saglasiti o otvoranju i zatvaranju poglavlja kada postoje otvorena pitanja koja nisu regulisana dogovorom", kazao je predsednik Nove demokratije.

Micotakis je dodao da će se fokusirati na ostvarivanju interesa grčkih kompanija koji koriste brend "makedonski".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи