Bošnjački politički vrh opet bojkotovao Mostarski sajam

Svečanom otvaranju Mostarskog sajma privrede nije prisustvovao nijedan bošnjački politički predstavnik iz samog vrha državne strukture, piše Kliks.

Ceremoniji otvaranja 22. sajma privrede u Mostaru nisu prisustvovali ni predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović, ni član Predsedništva BiH Šefik Džaferović kao ni predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić.

Novinari su Čovića upitali zbog čega niko od predstavnika bošnjačkog političkog vrha nije došao u Mostar, a on je odgovorio kako mu je žao zbog toga i da smatra kako takvo postupanje nije dobro.

"Tražili su da dodatno protokoliramo poziv za Šefika Džaferovića i Denisa Zvizdića, juče su otkazali, nešto slično se dogodilo i prošle godine. Ja mislim da je to loša poruka jer mi moramo pokazati dimenziju jačanja odnosa u BiH koji su danas na mnogim iskušenjima. Meni je žao, ali to je njihov izbor", kazao je Čović.

Od političkih predstavnika koji se izjašnjavaju kao pripadnici bošnjačkog naroda, Sajmu u Mostaru prisustvovao je samo delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Fahrudin Radončić, a koji je ujedno i predsednik SBB-a.

Ove godine na Sajmu nije bio premijer a ni predsednik nijedne države osim predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vlada Republike Hrvatske u Mostar je umesto premijera Andreja Plenkovića poslala ministra privrede Darka Horvata.

Ovo je već druga godina kako bošnjački politički predstavnici ignorišu Mostarski sajam. Nijedan predstavnik iz reda Bošnjaka nije prisustvovao ni prošlogodišnjem Sajmu privrede, a koji je obeležila Čovićeva večera s političkim predstavnicima bosanskih Hrvata, Hrvata iz Republike Hrvatske, Srba iz Republike Srpske i Srba iz Republike Srbije.

Naime, pre godinu dana, Čović uopše nije pozvao Bakira Izetbegovića na večeru s regionalnim liderima. Tako su s Čovićem večerali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković kao i bosanskohercegovački funkcioneri iz reda HDZ-a i SNSD-a i to Borjana Krišto, Marinko Čavara i Milorad Dodik.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво