Pupovac i Jović predvode listu SDSS-a na izborima za Evropski parlament

Samostalna demokratska srpska stranka prvi put samostalno izlazi na izbore za Evropski parlament. Listu predvodi predsednik te stranke Milorad Pupovac. Slede profesor Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Dejan Jović i poslanica Sabora Dragana Jeckov, javlja portal Novosti.

Na četvrtoj poziciji je načelnik Opštine Erdut Jugoslav Vesić, na petoj poslanik u Saboru Boris Milošević, pa zamenica šibensko-kninskog župana Anja Šimpraga.

Slede načelnik Opštine Krnjak Dejan Mihajlović, predsednica Aktiva žena SDSS-a Mirjana Oluić, zamenik gradonačelnika Pakraca Nikola Ivanović, zamenica državnog sekretara Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Tatjana Vukobratović-Spasojević, riječka srednjoškolka i članica ženske vaterpolo reprezentacije Hrvatske Aleksandra Ratković.

Na poslednjoj poziciji je predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić.

Iz SDSS-a su najavili da će poštovati zakonski uslov o broju žena na listi i insistirati na regionalnom principu, te da će kandidovati nestranačke i mlađe osobe.

Tako se na listi našla i Aleksandra Ratković, golman ženske vaterpolo reprezentacije Hrvatske.

Na posljednjim evropskim izborima Pupovac se kandovao na koalicionoj listi SDP-a i HNS-a.

Uz podršku 25.000 preferencijalnih birača, nedostajalo mu je tek 1.500 glasova da s 11. pozicije na listi uđe u Evropski parlament.

SDSS-a će u utorak predati izbornu listu za izbore koji se održavaju 26. maja.

broj komentara 0 pošalji komentar