Potvrđena komemoracija u Blajburgu, bez ustaških simbola

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i njegov austrijski kolega Volfgang Sobotka dogovorili su se da će komemoracija u Blajburgu održati, ali u skladu s austrijskim Zakonom o javnom okupljanju – bez ikakvih nacističkih i totalitarnih obeležja.

Gordan Jandroković rekao je za HRT uoči sastanka sa Volfgangom Sobotkom da će objasniti svom austrijskom kolegi da se tu radi o komemoraciji za žrtve, za ljude koji su ubijeni bez suđenja i da skup ne bi trebalo i neće imati nikakvih političkih konotacija.

"Isključivo se radi o sećanju na žrtve", istakao je jandroković.

Sobotka i Jandrković sastali su se na marginama Konferencije predsednika parlamenata članica EU i susednih zemalja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво