Osuđeni za nasilje u makedonskom Sobranju traže pomilovanje

U kancelariju predsednika Severne Makedonije Đorđa Ivanova stiglo je još zahteva za pomilovanje osuđenih za nasilje u Sobranju, prenosi makedonska televizija Telma. Iz kabineta predsednika, međutim, nisu potvrdili da su taj zahtev i dobili.

Kabinet predsednika nije precizirao ko je podneo zahtjev, koliko ukupno ima zahteva i za koje su osuđenike zahtevi podneti, prenosi Telma

Kako nezvanično saznaje makedonska televizija, rođaci osuđenika su prošle sedmice tokom poseta zatvoru Šutka tražili od osuđenika da potpišu dokument koji je dostavljen Ivanovu.

Advokati osuđenih su prošle nedelje poslali pismo kabinetu predsednika u kome od Ivanova traže da u skladu sa Ustavom i zakonima spreči selektivni progon, nakon što je amnestirano desetak optuženih, uključujući i one koji su tokom incidenta otvorili vrata Sobranja. 

Jedan deo osuđenika je prethodno zatražio da bude premešten iz pritvora u Šutki, dok presuda ne postane konačna i odluka o njihovoj žalbi za početak izdržavanja kazne u zatvoru.

Oni zahtevaju transfer zbog boljih uslova u zatvorima u kojima se ne primenjuju ograničenja u vezi sa pritvorom.

Svi najavljuju žalbe na presude koje je izrekao sud, ali do sada nisu dobili presudu iz postupka, navodi televizija Telma.

broj komentara 0 pošalji komentar