Zvizdić: Drina će ostati granica do sudnjeg dana

Komentarišući crtanje granica Milorada Dodika, prema kojem RS, Srbija i deo Crne Gore čine novu državu, predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić rekao je da je Dodik možda crtao granice gde će biti 4G plus mreža, ali i istakao da će granica na Drini ostati granica između BiH i Srbije do sudnjeg dana.

Denis Zvizdić je poručio da BiH želi da gradi odnose sa susedima, ali na bazi poštovanja, prenosi portal Kliks.

Zvizdić je pozvao susedne zemlje da se pridržavaju međunarodnog prava i potpisivanja ugovora o granici sa Srbijom i Hrvatskom.

"Povezivanje bosanskohercegovačkog entiteta s Kosovom nema ni istorijsko, a ni pravno utemeljenje. Nosimo odgovornost da se svi potrudimo da otvaramo vrata budućnosti. Vreme je da na Balkanu pređemo na 5G, a sada smo izgleda na 2G kada je reč o političkim odnosima", naveo je Zvizdić.

Iscrtavanje granica nazvao je igranjem sa slikovnicama. "Kao mali čitali smo bajke i basne, ali da smo to prevazišli", dodao je Zvizdić.

"Ako neko razmišlja o tome da menja granice, onda je on najveći protivnik svih građana Zapadnog Balkana. Mi svi znamo kako se odluke na Balkanu jedino mogu menjati", rekao je Zvizdić.

Prema njegovim rečima, dobre komšije su one od čijih se postupaka ne strahuje.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво