Zvizdić: Drina će ostati granica do sudnjeg dana

Komentarišući crtanje granica Milorada Dodika, prema kojem RS, Srbija i deo Crne Gore čine novu državu, predsedavajući Veća ministara BiH Denis Zvizdić rekao je da je Dodik možda crtao granice gde će biti 4G plus mreža, ali i istakao da će granica na Drini ostati granica između BiH i Srbije do sudnjeg dana.

Denis Zvizdić je poručio da BiH želi da gradi odnose sa susedima, ali na bazi poštovanja, prenosi portal Kliks.

Zvizdić je pozvao susedne zemlje da se pridržavaju međunarodnog prava i potpisivanja ugovora o granici sa Srbijom i Hrvatskom.

"Povezivanje bosanskohercegovačkog entiteta s Kosovom nema ni istorijsko, a ni pravno utemeljenje. Nosimo odgovornost da se svi potrudimo da otvaramo vrata budućnosti. Vreme je da na Balkanu pređemo na 5G, a sada smo izgleda na 2G kada je reč o političkim odnosima", naveo je Zvizdić.

Iscrtavanje granica nazvao je igranjem sa slikovnicama. "Kao mali čitali smo bajke i basne, ali da smo to prevazišli", dodao je Zvizdić.

"Ako neko razmišlja o tome da menja granice, onda je on najveći protivnik svih građana Zapadnog Balkana. Mi svi znamo kako se odluke na Balkanu jedino mogu menjati", rekao je Zvizdić.

Prema njegovim rečima, dobre komšije su one od čijih se postupaka ne strahuje.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. apr 2019, 22:34) - anonymous [neregistrovani]

Presjedavajući

Reče presjedavajući savjeta ministara kome je istekao mandat prije pola godine... 

(ponedeljak, 08. apr 2019, 19:48) - anonymous [neregistrovani]

Masta moze svasta

Zvizdic ocigledno nikada nije prisao Drini. Da jeste, znao bi da granica izmedju Srbije i Srpske postoji samo na papiru. Jedan narod sa obe strane reke Drine, nema te granice koja ih moze razdvojiti. A price da ce granica ostati tu do sudnjeg dana su price za malu decu. Kad jednom srusis granice ( kao sto ste rusili SFRJ) nema vise pozivanja na 'nepromenjivost granica'...

(ponedeljak, 08. apr 2019, 19:30) - anonymous [neregistrovani]

Darko, RS

Pa BiH je totalno nefunkcionalna bez ikakve zajednicke perspektive i cilja. To se mora raspetljati nekako. U RS ionako niti je kad prihvacena niti je istinski zazivjela zajednica sa Federacijom

(ponedeljak, 08. apr 2019, 19:05) - Воронцов [neregistrovani]

И шта су добили са границом

Добили су између осталог сеобу народа, тако да се сва три народа селе из БиХ и земља постаје све више пуста. Изгледа да ће у БиХ остати само политичари, а поданика неће ни имати јер ће отићи. И у доба Османског царства могло се побећи од једног бега другом ако је овај први лош. Сада очигледно побегоше од лоших газда и лоших политичара јер их газде у ЕУ далеко боље плаћају и поштују.

(ponedeljak, 08. apr 2019, 17:35) - anonymous [neregistrovani]

Kucica rampa i sluzbenik

Ne cine granicu izmedu jednog naroda....Srbi su jedno bili u Srbiji C.Gori Kanadi ili Australiji........

(ponedeljak, 08. apr 2019, 15:47) - anonymous [neregistrovani]

Poruka Zvizdiću

Rušili ste multietničku SFRJ a sad bi želelli unitarnu BIH. Neće moći Zvizdiću pa makar došao i taj sudnji dan, bolje i to nego da stvorite unitarnu BIH po merilima mudžahedina. Granice ne Drini neće biti nema Otomnskog carstva odavno. Neka se dotični informiše ovo je 21. vek vek bez granica u EU.