Hrvatski suverenisti: Blokiranje evropskog puta Srbije nacionalni interes

Politička platforma Hrvatski suverenisti predstavila je listu za izbore za Evropski parlament. Na čelu te liste je Ruža Tomašić, aktuelna evroparlamentarka poznata po antisrpskim stavovima, koja smatra da će lista osvojiti dva mandata na glasanju koje će biti održano krajem maja.

Hrvatski suverenisti se, između ostalog, zalažu da se Srbija blokira na putu ka EU dok ne isplati odštetu Hrvatskoj za navodnu agresiju.

Hina prenosi da je Tomašićeva "istakla da su temelji Hrvatskih suverenista bogoljublje, domoljublje i čovekoljublje".

Navodi se da politička platforma Hrvatski suverenisti okuplja stranke Hrast i Hrvatsku konzervativnu stranku, građanske inicijative "Istina o Istanbulskoj" i "Hrvatski bedem", kao i više udruženja civilnog društva, a "zalaže se za očuvanje tradicionalnih vrednosti i kulture Hrvatske sa naglaskom na instituciju porodice".

Suverenisti se zalažu "za kontrolu granica u okviru koje će država moći da odlučuje ko i pod kojim uslovima ulazi u Hrvatsku".

"Borićemo se za Evropu kao zajednicu suverenih država članica, a isto tako i protiv centralističke, federalne, birokratske i nadnacionalne EU koju zagovaraju Plenkovićevi i Vučićevi ''narodnjaci'' (Evropska narodna partija) zajedno sa koalicionim partnerima socijalistima", rekao je portparol Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre.

Dodao je da se zalažu za "blokiranje Srbije u EU dok Srbija ne isplati ratnu odštetu za srbočetničku agresiju na Hrvatsku i dok ne prizna tu istu agresiju".

Poslanik u Saboru stranke Hrast Hrvoje Zekanović poručio je da "Hrvatska ne koristi priliku da kao članica EU blokira Srbiju u pristupnim pregovorima".

"Hrvatski nacionalni interes mora da bude na prvom mestu. Srbija ne sme da uđe u EU dok se ne reše otvorena pitanja sa Hrvatskom", istakao je Zekanović.

broj komentara 27 pošalji komentar
(ponedeljak, 08. apr 2019, 16:18) - anonymous [neregistrovani]

мржња

Колика ли је количина мржње у овим људима !?

(ponedeljak, 08. apr 2019, 11:22) - anonymous [neregistrovani]

Одговор: Блокирање европског пута Србије национални интерес

Где нам је интерес да уђемо у ЕУ? Одеш лепо на интернет, па мало изгуглаш где извозимо највише робе, одакле увозимо највише робе, ко овде улаже највише, чије фирме највише запошљавају људи, шта су ИПА средства и још битније, шта су ИПАРД средства, па ће ти се касти само зашто нам је то интерес. То да ли нас неко негде жели или не жели је тема за седење испред локалне задруге са пивом у руци, а све остало је проста математика. Живи се од економије и развоја индустрије а не од љубави. При чему улазак у ЕУ тотално нема везе са идејом "живели смо у две државе, није ишло, зашто бисмо опет?" - ЕУ није Југославија, врло просто.

(ponedeljak, 08. apr 2019, 08:07) - Миша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија [neregistrovani]

Блокирање европског пута Србије национални интерес

Е па овде могу да се сложим. Живели смо заједно у 3 државе и није се могло.
Зашто толико жудимо да будемо у тој Европи са онима који нису желели да буду са нама. Да ли смо ми мазохисти?

(nedelja, 07. apr 2019, 23:24) - Рауш [neregistrovani]

Србија је слободна земља

Никакви савези где Немци коло воде а хрвати имају одрешене руке .

(nedelja, 07. apr 2019, 23:22) - anonymous [neregistrovani]

Ratna odšteta?

OK može. Platite svim porodicama za proterivanje iz svojih kuća i teranje u izbegličke kampove u Banja Luci i Srbiji.

(nedelja, 07. apr 2019, 22:32) - anonymous [neregistrovani]

Proustase

Taj pokret je proustaski i njihovo postojanje je jedino moguce dok svom snagom mrze Srbe i Srbiju. Ta iskompleksiranost je vec odavno presla u bolest.

(nedelja, 07. apr 2019, 22:29) - anonymous [neregistrovani]

Ni ceo tim

Ni ceo tim psihijatara tu nije od pomoci.

(nedelja, 07. apr 2019, 21:44) - anonymous [neregistrovani]

EU, neoustaše i ''čovekoljublje''?

''Demokratska'' destruktivna mržnja.

(nedelja, 07. apr 2019, 21:42) - anonymous [neregistrovani]

re: 2%

Da da, ali zato njihova predstavnica u EU parlamentu, a clana stranke koja je na papiru jaca od njih po deseti put izbacuju iz Sabora zbog verbalnog ''delikta''. Pustite tu pricu, naravno da iza njih stoje vladajuce strukture HDZ-a.

(nedelja, 07. apr 2019, 21:34) - Саша [neregistrovani]

Приоритети

Чешка Далимилова хроника из 1314. вели:

"У народу (језику) Срба постоји једна земља звана Хрватска"

Ова жена је 50+ г. живела у паралелном универзуму јер очигледно нема појма шта историографија говори јер је учила ХДЗ-ову историју. Па чак и да занемаримо све го. Од када Хрватска уђе у ЕУ преко 300 000 људи се иселише. Толико о "приоритетима". Можда је и добро овако и треба им захвалити.