Lavrov: Crnogorci i Makedonci će morati da kupuju američko oružje

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da će nakon ulaska Crne Gore i Severne Makedonije u NATO u tim zemljama nići i vojni objekti Alijanse.

Sergej Lavrov je rekao da će Crna Gora i Severna Makedonija ubuduće morati da troše dodatan novac na kupovinu američkog oružja, ali da se to "nikome neće svideti", prenosi Pobjeda.

Pored toga, to će ujedno značiti i da će se vojna infrastruktura još više približiti Istoku, od čega Evropa neće mirnije spavati, upozorio je Lavrov.

Ruski ministar se u intervjuu za Moskovski komsomoljec osvrnuo i na vreme kada je tek krenula kampanja za učlanjenje Crne Gore i Makedonije u NATO, ocenivši da je to učinjeno apsolutno "bez svakog pardona".

"U Makedoniji su organizovali referendum uz najgrublje kršenje Ustava, pre svega, jer Ustav nalaže da se na plebiscit iznosi isključivo jedno pitanje, dok je u ovom slučaju pitanja bilo tri – da li želite da Makedonija uđe u sastav EU, u sastav NATO-a i da zarad toga promeni ime", podsetio je Lavrov i ocenio da je to bilo izuzetno "kvarno".

Govoreći o optužbama na račun Rusije da se mešala u organizaciju referenduma, Lavrov je rekao da to nije bilo fer, jer je Moskva isključivo nastojala da skrene pažnju na poštovanje makedonskog ustava, na osnovu kog makedonski ministri nisu imali nikakvog prava da potpišu Prespanski sporazum.

broj komentara 11 pošalji komentar
(petak, 05. apr 2019, 17:59) - anonymous [neregistrovani]

Normalno je za Crnogorce!

Da su uvek trazili zastitnika a bili su veliki junaci???

(petak, 05. apr 2019, 16:07) - Cikago [neregistrovani]

re,,bolje bi bilo,,

Ne mogu da verujem, koliko u svetu ima naivnih ljudi.Pa zar stvarno misliš da je neko pokušao,,državni udar,,u CG i to baš na dan izbora,kada su policija i vojska takoreći u stanju pripravnosti.
Brate moj,samo da te obavestim da su bajke na drugom spratu,levo od ulaza .

(petak, 05. apr 2019, 15:44) - anonymous [neregistrovani]

@Trebalo bi

Sta ce Srbiji makete kada imamo prave avione i tenkove, vise nego sve bivse Jugo republike zajedno?
Makete su rezervisane za one koji nemaju, ili imaju simbolican broj, tenkove i 'zrakoplove' :)

(petak, 05. apr 2019, 13:51) - anonymous [neregistrovani]

Trebalo bi

Da srbija od kine kupi 500 maketa tenkova I 100 maketa mig 29 dolaze strasna vremena.

(petak, 05. apr 2019, 13:04) - anonymous [neregistrovani]

Zasto ne proizvode

nego kupuju? - i sa cijim kreditima kupuju. Tamo oni zaradjuju duplo zato se i sire kao sekte.

(petak, 05. apr 2019, 12:28) - anonymous [neregistrovani]

@Префикс "Руски, Руска..."

Hocete isto to reci, da nas ostave na miru sa svih strana, sledeci put kada bude trebalo da se ulozi veto na neku anti-srpsku rezoluciju u UN, primanje tkz.Kosova u UNESCO, UN i druge organizacije?Najbolje da se izolujemo skroz i da ne saradjujemo ni sa kim.Da li ste ikada culi da je neko iz Rusije izjavio da moramo da se svrstamo na njihovu stranu i da uvedemo sankcije bilo kome iz Nato-a ili EU, da ako ne stanemo uz Rusiju da cemo biti na prvoj liniji vatre i slicno?Ja tako nesto jos nisam cuo.Ali sam cuo da ce Srbija biti na prvoj liniji vatre ako ne stane na stranu Nato-a i zapada, da treba da uvedemo sankcije Rusiji itd. itd. itd.E upravo je tu problem, sto jedna strana od nas trazi da secemo granu na kojoj sedimo, dok nam usput otimaju deo teritorije, naoruzavaju i obucavaju Kosmetske Albance i stvaraju im vojsku itd. itd.

(petak, 05. apr 2019, 12:20) - anonymous [neregistrovani]

@Bolje bi bilo

Zar jos postoje ljudi koji veruju u Milove bajke o vojnom pucu u C. Gori? I nije gospodin Lavrov nista slagao u vezi kupovine americkog oruzja. To vec odavno traje. C. Gora je otpisala i unistila ogromne kolicine naoruzanja i opreme pod izgovorom da se radi o zastarelom oruzju i visku, a odmah nakon toga krenuli su u nabavku americkog oruzja i opreme.

(petak, 05. apr 2019, 11:46) - anonymous [neregistrovani]

Osim

Crnoj Gori i Makedoniji ne verujem ni ja nijednoj sili.

(petak, 05. apr 2019, 11:37) - anonymous [neregistrovani]

Samo domaca vojska

Drzava nije suverena ako na svojoj teritoriji ima strane vojnike, kako god da se to zvalo.

(petak, 05. apr 2019, 11:18) - Драган [neregistrovani]

Префикс "Руски, Руска..."

Многи користе префикс "руски, руска", у смислу партија, удружење, а иза њих стоји на пример MI 6, да би им тзв "Руска" страна била инволвирана у некаквим утицајима на тлу "Западног Балкана"...Нека нас једном оставе на миру са свих страна...Ми не седимо на две фотеље, не седимо ни на једну ни на другу фотељу, треба да седимо и седимо на своју! Али, знате оно:" "Пуштио бих ја њега , ал он неће мене"!