Krstionicu Mitropolije SPC ruše 2. aprila

Rušenje krstionice na vodi koju je Mitropolija crnogorsko - primorska Srpske pravoslavne crkve nelegalno sagradila krajem prošle godine na Ostrvu cveća u tivatskom zalivu, počeće 2. aprila, objavio je crnogorski sajt CDM.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma ranije je naložilo Mitropoliji crnogorsko- primorskoj (MCP) Srpske pravoslavne crkve da ukloni taj objekat, ali pošto to nije učinjeno u datom roku, u skladu sa zakonom, angažovano je "treće lice" da to uradi.

Inspektori Morskog dobra su u decembru prošle godine obavestili ministarstvo da su, obilazeći teren, zatekli ekipe koje grade krstionicu i pontu na Ostrvu cveća.

U izjašnjenju ministarstvu, MCP ranije je navela da "Mitropolija crnogorsko-primorska nije bila upoznata da je za objekat površine 11,33 metra kvadratna potrebna tehnička dokumentacija", te da će je zatražiti od nadležnih organa i pribaviti sve što je potrebno, jer nemaju nameru da izbjegnu obaveze prema državi".

Poslanik ruske Državne dume Sergej Železnjak izjavio je da se rušenje hramova uvek smatralo iživljavanjem nad duhovnim tradicijama naroda.

"Rušenje hramova uvek se smatralo iživljavanjem nad duhovnim tradicijama naroda. Pozivam vlasti da ne dozvole vandalizam", istakao je Sergej Železnjak.

Kako je preneo Sputnjik, podsetio je i da je prijateljstvo Rusije i Crne Gore uspostavljeno još tokom vladavine dinastije Petrovića i da se još od tog vremena pišu mnoge zajedničke stranice istorije bratskih zemalja.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво