Protest protiv Bandićevog doktorata

Stotine članova akademske zajednice okupili su se ispred sedišta Univerziteta u Zagrebu izražavajući protivljenje predlogu da se gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću dodeli počasni doktorat te obrazovne ustanove.

Učesnici protesta ocenili su da sadašnji trenutak spada u "najcrnje dane Sveučilišta", da se istinski zbog toga stide i najavili da današnji dan predstavlja zaokret, prenosi Hina.

Protest je počeo kod spomenika "Zdenac života", a organizovao ga je i vodio Stjepan Perko sa Fakulteta političkih nauka u Zagrebu, koji je rekao da oseća najdublju sramotu što je predloženo da se "višestruko optuženom Milanu Bandiću" dodeli ikakva počast, a kamoli doktorska.

Student Kristijan Orešković rekao je da se stidi što ima indeks zagrebačkog univerziteta, što je pokazalo da se ne isplati raditi i biti kreativan, nego biti podoban i imati "svog čoveka".

Protest je organizovan pod nazivom "Stop nasilju nad Sveučilištem".

Profesori, docenti i asistenti Pravnog fakulteta u Zagrebu uputili su otvoreno pismo povodom odluke Senata univerziteta u Zagrebu o pokretanju postupka dodele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, prenosi Indeks.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво