Mandiću i Kneževiću onemogućen dolazak u Srbiju

Liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću je na graničnom prelazu Rožaje onemogućeno da napuste teritoriju Crne Gore kako bi u Nišu prisustvovali obeležavanju 20 godina od NATO bombardovanja, saopšteno je iz tog političkog saveza, prenosi RTCG. Policija negira da je Mandiću i Kneževiću onemogućen izlazak iz Crne Gore.

DF navodi da je trebalo da Mandić i Knežević prisustvuju obeležavanju godišnjice u Nišu na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Iako je rešenjem Višeg suda Mandiću i Kneževiću dozvoljeno da sa ličnom kartom mogu napuštati teritoriju Crne Gore, današnjom brutalnom opstrukcijom Ministarstva unutrašnjih poslova poslata jasna poruka da oni ne smeju da budu u Srbiji", rekli su iz Demokratskog fronta (DF).

Iz tog saveza su naveli da policajcu, koji se predstavio kao glavni na tom graničnom prelazu, nije značilo ništa to što je u sistemu jasno prepoznao da su Mandić i Knežević nedavno već dva puta napuštali Crnu Goru i vraćali se.

"Već je nakon odluke da se Mandić vrati nazad 'iznenada' imao rezultate provere i rekao da mogu slobodno da nastave put za Srbiju. Bilo je očigledno – da su lideri DF odlučili da čekaju da bi to potrajalo više sati i tek kad bi odlučili da se vraćaju nazad sačekao bi ih isti dogovoreni scenario", navodi se u saopštenju.

Ukazuje se da takav odnos crnogorskog režima prema dvojici lidera opozicionih parlamentarnih stranaka i političkim predstavnicima srpskog naroda najbolje govori o karakteru i bahatosti totalitarne države, koja je, kako navode, čak i na današnji dan učinila sve u cilju pokušaja da obezvredi i opogani svetla i bolna sećanja na brojne nevine žrtve NATO agresije.

"Vreme će vrlo brzo pokazati da li se ovom bednom i siledžijskom akcijom pokušaja poniženja lidera DF upravljalo iz samih Rožaja ili iz Podgorice iz kabineta ministra (Mevludina) Nuhodžića", poručili su iz DF-a.

Policija negira navode

Crnogorska policija saopštila je da nije tačno da je Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću na Graničnom prelazu Dračenovac onemogućeno da napuste Crnu Goru.

"Policijski službenici su naime danas, na GP Dračenovac, kontrolisali vozilo kojim je upravljao Mihailo Čađenović a u kojem su se kao saputnici nalazili Andrija Mandić i Dejan Gojković, dok se u vozilu nije nalazio Milan Knežević", ističu u saopštenju.

Kontrola je, kako navode, izvršena radi provere u vezi sa eventualnom zabranom napuštanja naše teritorije za Čađenovića jer se protiv njega u Crnoj Gori vodi krivični postupak.

"Nakon provera na Graničnom prelazu, pošto je utvrđeno da zabrana ne postoji, njima trojici je saopšteno da mogu da nastave put prema Srbiji, odnosno da pređu Granični prelaz, što su oni odbili. Milan Knežević nije pristupao Graničnoj kontroli na GP Dračenovac", ističe se u saopštenju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво