Odron u rudniku kod Srebrenice, poginula dva rudara

Rudari Slaviša Žugić (44) i Branislav Ostojić (30) stradali su u jami rudnika boksita u selu Podravanje kod Srebrnice, kada se na njih obrušilo više od 50 kubnih metara zemlje.

Spasioci su večeras izvukli tela dvojice rudara koji su stradali kada se na njih oko 10 časova obrušilo više od 50 kubnih metara zemlje u Radnoj jedinici Podzemna eksploatacija "Braćan".

"Veća količina materijala, iz krovnog dela pripremnog hodnika, zatrpala je dvojicu rudara", naveli su iz kompanije "Boksit" Milići u okviru koje posluje "Braćan".

Kako dodaju, odmah nakon saznanja, Dragan Simić, direktor Sektora "Rudarstvo", u 11.18 časova obavestio je republičke rudarskog i geološke inspektore, koju su već u popodnevnim satima došli na mesto događaja.

"U 11.19 časova, Rajko Dukić, predsednik kompanije 'Boksit', obavestio je komandira Policijske stanice u Milićima, a preko njega i PU Zvornik", rekli su iz kompanije "Boksit".

Kako dodaju, ekipa čete za spasavanje, kao i zaposleni, našli su se brzo na licu mesta, čineći sve da se odstrani materijal i dođe do zatrpanih rudara.

"Nadležni inspektori izvršili su uviđaj na licu mesta, pa se očekuje da će oni, kao merodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga svakako će pokazati da li je bilo određenih propusta koji su doprineli da dođe do nesreće", napominju iz kompanije "Boksit".

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 22. mar 2019, 21:18) - Воронцов [neregistrovani]

Опасно занимање рудара

Рудари су увек били симбол за мученички рад опасан по живот. На жалост ево и нове две жртве које нас увравају у сву трагичност рударског рада.