Zaev: Nema "makedonskog scenarija" u Srbiji

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev smatra da u Srbiji ne postoji makedonski scenario, prenosi portal "Plusinfo". On je istovremeno osudio svako nasilje upereno protiv institucije sistema.

"Kao čovek koji je bio direktno napadnut od strane nasilnika u intitucijama mogu jasno da osudim svako nasilje upereno protiv institucija sistema", rekao je Zoran Zaev.

Zaev je, kako prenosi portal Plusinfo, tako odgovorio na poređenje upada demonstranata i lidera opozicije u zgradu RTS-s sa dešavanjima u Sobranju pre dve godine.

Aleksandar Vučić je, na konferenciji za štampu, upitan kako je moguće da zapadni ambasadori nisu osudili upad u RTS, a osudili su istog trenutka upad u makedonsku skupštinu, rekao da je reč o dvostrukim aršinima.

"Veliki prijatelj tajkuna Đilasa, makedonski premijer Zoran Zaev, pohvalio se kako su osudili ministra unutrašnjih poslova zato što nije sprečio građane da upadnu u skupštinu. Mogli bismo i mi da razmišljamo o odgovornosti Nebojše Stefanovića što je pustio da uđu fašista Boško Obradović i drugi u RTS. Međutim, računam da su Stefanović i policija mislili da imaju posla sa odgovornim ljudima i da im tako nešto neće pasti na pamet", rekao je on.

Zaev ističe da je Srbija "veliki prijatelj". 

"Narodi su nam bliski, mi želimo samo dobro Srbiji, da napreduje, a u ovom trenutku dajemo podršku pozitivnom rešenju po pitanju Kosova, rešenje koje je u njihovom interesu i koje će garantovati prosperitet u regionu, evropsku integraciju i očuvanje mira", istakao je Zaev.

Dodao je da je i on pregovarao pre nekoliko meseci i da razume koliko je teško, te da apsolutno pokušavaju da imaju razumevanje i da podrže proces.

"Nadam se da će se vratiti dijalogu. To su naša očekivanja i nadam se da će biti i unutrašnji dijalog u svim susednim zemljama", rekao je makedonski premijer.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 20. mar 2019, 12:45) - anonymous [neregistrovani]

E moja Srbijo

Do čega si doterala,da ti Zaev daje komentar kakav će ti biti scenario!

(sreda, 20. mar 2019, 11:54) - Vlaki [neregistrovani]

Srbija

Nece ga nikada ni biti, u to budite uvereni !