Makarska, izrešetana kuća bivšeg slovenačkog golmana

Kuća nekadašnjeg slovenačkog golmana Dina Lalića u Makarskoj izrešetana je, pošto se na nju pucalo iz poluautomatske puške dve noći zaredom, piše Slobodna Dalmacija.

Izrešetana kuća u vlasništvu je 44-godišnjeg Dina Laliča i njegova oca, nekadašnjeg golmana slovenačkih fudbalskih klubova Triglav, Rudar i Primorje kao i mlade slovenačke reprezentacije.

Na kuću je pucano dve noći zaredom 11. na 12., kao i 12. na 13. mart, a mecima su probijena stakla prozora, žaluzine, nameštaj unutar kuće.

Kako kaže neimenovani očevidac za Slobodnu Dalmaciju, prvu noć ispaljno šest do sedam hitaca, a drugu oko 12 do 13 metaka.

"Pucali su iz šume udaljene ni pet metara od kuće odakle je policija pokupila čaure, dodaje svedok.

Lalić je široj javnosti poznat od pre devet godina zbog učešća u aferi "Ofsajd", akciji policije i USKOK-a koji su istražili nameštanje rezultata utakmica i ilegalne zarade na kladionicama, a u sklopu koje su optuženi fudbaleri i sportski radnici klubova Kroacija Sesveta, Varteksa i Međimurja.

Reč je bila o optužbama za nameštanje osam utakmica prve hrvatske fudbalske lige i četiri pokušaja nameštanja, kao i za primanje mita.

Hrvatska policija je u saradnji s nemačkim kolegama uhapsila 22 osumnjičenih, među kojima i Lalića koji je lanac organizirao s bivšim trenerom iz Dinamove omladinske škole Vinkom Šakom i igračem slovenačkih klubova Admirom Suljićem.

U nagodbi sa Tužilaštvom kažnjeni su sa godinu i po dana zatvora.

Državi su vratili i oko milion evra koje su zaradili kladeći se na nameštene utakmice.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 21. mar 2019, 09:16) - Rade [neregistrovani]

pucnjava

Kakva je razlika izmedju hitac i metak?