Dodik: Izetbegović sada namerno opstruiše formiranje vlasti

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da SDA i njen lider Bakir Izetbegović sada namerno opstruišu formiranje vlasti na nivou BiH.

Milorad Dodik je dodao da takvim ponašanjem bošnjački političari dovode sebe u poziciju da gotovo nijedna od institucija neće funkcionisati.

"Njima odgovara struktura koja je neefikasna i podložna njihovim zahtevima i oni uporno traže neke razloge, kao što su našli priču o MAP-u (Akcionom planu za članstvo u NATO-u) koji nema veze sa formiranjem Saveta ministara, da problematizuju njegovo formiranje", rekao je Dodik Srni, a prenosi RTRS.

Prema njegovim rečima, SDA i Izetbegović to rade u nadi da će kod svojih međunarodnih prijatelja pribaviti saglasnost o tome da neko nešto koči u BiH.

"Mi ništa ne kočimo. Ustavom i Dejtonskim sporazumom predviđeno je da se vlast na nivou BiH sastavlja od prethodno izabranih na legitimnim izborima predstavnika u Republici Srpskoj i Federaciji BiH", istakao je Dodik.

Prema njegovim rečima, stalno se nalaze neki novi razlozi da se odloži dogovor o formiranju vlasti na nivou BiH.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 20. mar 2019, 11:18) - глас разума [neregistrovani]

Истина све више постаје видљива, чак и самим Бошњацима

А та истина каже да није Миле Додик претња по БиХ већ Бакир Изетбеговић. Наиме он ће радије жртвовати јединствену БиХ, која је састављена од 2 ентитета и три конституивна народа, него што жели развој и напредак Босне у којој ће се сви осећати једнако третиранима. Његова визија Босне је она ратна његовог оца, у којем његов народ доминира и сам управља свим ресурсима и целом територијом, где други народи немају никаква права. Буде ли то доминантна политика Бошњака и даље, бојим се да су изгледи о опстанку јединствене БиХ из дана у дан све мањи, јер просто нико не жели државу у којој ће бити обесправљен. Бошњаци морају схватити да се из сурових ратова прошлости морају извући поуке, а то је да ће три народа остати и даље сви да живе на просторима БиХ и да је на тим народима да се постигну чврсти и корисни међусобни договори који ће омогућити свима угодан и успешан живот у БиХ, без полагања нада да ће већ неки странци нешто завршити у корист једних, а против других... Само тад Босна има шансу да опстане. То је оно што и Миле Додик стално понавља и наглашава и верујте да је визија Бакира Изетбеговића много опаснија и непријатељскија по опстанак целе Босне... ко жели целу Босну, мора показати поштовање за сва три народа и оба ентитета, јер све то чини и саставља ту БиХ. У супротном Република Српска ће бити принуђена да пронађе свој сопствени пут.

(sreda, 20. mar 2019, 10:59) - anonymous [neregistrovani]

Bakir ce kociti sve u BiH, jer drugacije ne moze da opstane u politici

Ko jos Bakira uzima za ozbiljno, unistio je i SDA i Federaciju.