Slučaj pokušaja terorizma u Crnoj Gori, novi prekid

U Višem sudu u Podgorici prekinuto je iznošenje završnih reči u postupku, koje tužilaštvo kvalifikuje kao pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine, a nastavak je zakazan za 23. mart. Iznošenje završnih reči do sada je dva puta odlagano.

Tužilac Saša Čađenović je na početku rekao da u celosti ostaje pri optužnici, preneo je RTCG.

Čađenović je u završnoj reči detaljno opisivao tok suđenja i podsećao na izjave svedoka i okrivljenih. Suđenje je tokom dana više puta prekidano.

Okrivljeni lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević poručili su ranije da će se u nastavku suđenja braniti sami, ali to ne znači otkazivanje punomoćja njihovim advokatima.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su i dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi se posebno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво