U Vinernojštatu sahranjen David Dragičević

David Dragičević, čija je smrt, pod nerazjašnjenim okolnostima, krajem prošle godine izazvala višenedeljne proteste u Banjaluci, sahranjen je na groblju u Vinernojštatu, u Austriji. Davidovi posmrtni ostaci ekshumirani su pre dva dana sa groblja u Banjaluci na zahtev roditelja.

David Dragičević je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo telo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rečice Crkve u Vrbas.

Devet meseci su trajala okupljanja građana, koja su pokrenuli roditelji, koji tvrde da je njihov sin ubijen, te optužuju vrh policije da je umešan u sve što se dešavalo.

Davor Dragičević, Davidov otac, nedavno je rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog deteta ostanu u "zločinačkoj državi".

Dragičević je rekao novinarima da je premestio sinovljeve posmrtne ostatke da na njegov grob ne bi mogle da dođu njeogve ubice, te naveo da je Milorad Dodik prisustvovao sahrani u Banjaluci.

"Ovde neće moći više da dođu na njegov grob", rekao je Dragićević.

Najavio je dalju borbu protiv sistema RS, Ministarstva unutrašnjih poslova, tužilaštva, "nenarodne" skupštine...

"Krenućemo još jače, kako u RS, tako i BiH. Moja će biti zadnja", kazao je Dragićević.

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banjaluku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu.

Davidova majka Suzana Radanović, koja inače živi u Austriji, je najavila da će pravdu nastaviti da traže u Evropi.

Sahrani u Vinernojštatu prisustvovali su članovi grupe "Pravda za Davida", prijatelji, rodbina, te visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko.

broj komentara 0 pošalji komentar