Podgorica, ponovo odloženo iznošenje završne reči

U podgoričkom Višem sudu ponovo je odloženo iznošenje završne reče u postupku protiv optuženih za pokušaj terorizma na izborni dan 2016. odine, a na zahtev advokata Boža Milonjića, novog brionaca optužene Branke Milić, kojoj se sudi u odsustvu.

Milonjić je, kako je preneo portal RTCG, odlaganje zatražio jer mu je potrebno vreme da se upozna sa sudskim spisima i pripremi završne reči.

"Tražim da se pretres odloži iz razloga - Branka Milić je lice kojoj se sudi u odsustvu i sada je faza završnih reči. Potrebno mi je određeno vreme da izvršim uvid u sudske spise i da pripremim završne reči", rekao je Milonjić.

On je rekao da mu nije namera da prolongira sudski proces koji ionako već dugo traje.

"Svestan sam da su pojedini u pritvori i da trpe štetu u tom pravcu ako se odloži glavni pretres. Ali zaista ja danas nisam spreman da aktivno učestvujem i pratim glavni pretres, jer želim da zaštitim sebe i kodeks advokatske etike da nepripremljeni ne možemo zastupati nikoga, a i naravno Branku Milić kojoj se sudi u odsustvu", istakao je Miloljić.

Na početku suđenja, sudija Suzana Mugoša konstatovala je da suđenju nisu pristupili advokati odbrane Dražen Medojević, Miroje Jovanović, Nikola Medojević, Nikola Bulatović i Dušan Radosavljević.

Podsećamo, Specijalno državno tužilaštvo dostavilo je sudu snimak u kojem Saša Sinđelić potvrđuje ono što je govorio pred podgoričkim Višim sudom.

Prethodno je Sinđelić javno u emisiji jedne beogradske televizije izjavio da je bio prinuđen da na suđenju iznosi lažna svedočenja. Advokati odbrane takođe su dostavili video-zapise na kojima se vidi da Sinđelić nepoznatim sgovornicima na nepoznatim mestima priča istu priču da je bio prinuđen da lažno svedoči.

Sud je ponovio stav da se u ovoj fazi postupka ne mogu predlagati novi dokazi, već da će predložene snimke cijeniti nakon završnih reči.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи