Nikšićki Pink panter ide na Kipar, Španija odbila izručenje Podgorici

Španija je odbila da Crnoj Gori izruči člana kriminalne grupe "Pink panter" Radovana Jelušića iz Nikšića uz obrazloženje da je prioritet dat nalogu za hapšenje i predaju Kipru radi krivičnog gonjenja i postupaka koji je protiv njega pokrenut u toj zemlji, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo pravde.

Radovan Jelušić u martu prošle godine uhapšen je u Španiji po Interpolovoj potjernici, navodi podgorički Dan, prenosi portal CDM.

Hapšen je i u Rimu 2010. godine, a dve godine kasnije izručen je Crnoj Gori, a hapšenje je pozdravio i izvršni direktor Interpola Žan Mišel Lubuten, koji je tada rekao da je pao "mozak ozloglašene bande".

Sudija podgoričkog Višeg suda Predrag Tabaš je 2015. godine osudio Jelušića na šest godina i osam meseci zatvora zbog pljačke zlatare u poslovnom centru Ginza u Tokiju, iz koje je zajedno sa Podgoričaninom Rifatom Hadžiahmetovićem 14. juna 2007. ukrao nakit vredan nešto više od 1,7 miliona evra, kao i zbog falsifikovanja pasoša.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво