"Igl hils" gradi i "Zagreb na vodi"

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nedavno je najavio da bi trebala da počne realizacija projekta "Grad u gradu" ili, kako je on rekao, "novog Menhetna" na prostoru velesajma i hipodroma u Zagrebu. Za taj projekat stigle su tri ponude, među kojima je i ponuda kompanije "Igl hils" koja stoji i iza projekta "Beograd na vodi", prenosi "Jutarnji list".

Komisija za razmatranje pisama dostavljenih po Javnom pozivu odabrala je ponudu kompanije "Igl hils" kao mogućeg budućeg partnera u projektu, navodi Jutarnji list.

Osim "Igl hilsa", stigla je ponuda francuske kompanije koja je članica konzorcija koji ima koncesiju nad Aerodromom "Franjo Tuđman".

Pored ove dve kompanije, na poziv se javila još jedna, ali ta ponuda nije zadovoljavala uslove poziva.

"Vodeći se činjenicom da Grad Zagreb traži partnera za urbanu i privrednu transformaciju prostora koja će taj deo grada učiniti privlačnim građanima, turistima i poslovnim subjektima, te mu dati značaj koji istorijski zaslužuje, dostavljene reference kompanije 'Igl hils' okarakterisane su optimalnijima za buduću saradnju, jer projekti iz portfelja 'Igl hilsa' su projekti koji tretiraju celovite urbane zone", navodi se u saopštenju gradske komisije.

Dodaju i da je "Igl hils" u dostavljenim referencama dokazao da ima izvanredno iskustvo u razvoju projekata sličnog opsega i zahtevnosti zadatka, posebno usko vezanih na temu urbane regeneracije u gradovima koje obeležava brzi rast. 

Kako je Jutarnji list ranije pisao, ova grupacija je od početka bila favorit budući da su se njeni predstavnici još ranije raspitivali za velike gradske projekte.

Radi se grupaciji investitora iz Abu Dabija, koja stoji i iza projekta "Beograd na vodi", a koju predstavlja Mohamed Alabar, osnivač kompanije "Emar propertis" koja je, između ostalog, vlasnik Burdž Kalife i Dubai Mola.

Milan Bandić je ranije izjavio da planira realizaciju projekta "Grad u Gradu" na površini od gotovo 1,1 milion kvadratnih metara, ali nije želeo ništa detaljnije reći osim da će to biti "novi Menhetn". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво