Knežević ipak na crvenoj poternici Interpola

Za predsednikom Atlas grupe, biznismenom Duškom Kneževićem, ipak je raspisana crvena Interpolova poternica, a ta informacija, kako prenose podgoričke "Vijesti", potvrđena je iz Uprave policije. Advokatski tim Duška Kneževića tvrdi da ne postoji nikakva međunarodna poternica za njim.

"Za D. K. je raspisana crvena Interpolova poternica, na zahtev NCB Interpol Podgorica, a u vezi sa predmetom koji protiv njega vodi Specijalno državno tužilaštvo", navodi se u saopštenju Uprave policije. 

RTCG je sinoć objavila, a ostali mediji preneli da je Duško Knežević od juče na crvenoj Interpolovoj poternici.

Iz Atlas grupe je ranije danas saopšteno da ne postoji nikakva međunarodna poternica za Kneževićem. 

"Kao što je RTCG slagala javnost da je Knežević u Moskvi, tako je opet slagala da je za njim raspisana crvena poternica", naveli su Kneževićevi advokati, prenosi CdM.

Knežević, kako su naveli, slobodno putuje u zemlje Šengena, a u London se juče vratio iz jedne od zemalja šengenske zone.

"Advokatski tim, na čelu sa Stivenom Kejom, jednim od najpoznatijih svetskih advokata u oblasti krivičnog prava i predsednikom komore Bedford Rou, ima direktnu komunikaciju sa sedištem Interpola u Lionu", istakli su advokati Kneževića.

Ponavljaju, ne postoji odluka Interpola da za Kneževićem raspiše međunarodnu poternicu.

"Knežević je slobodan građanin Velike Britanije koji ima sva prava da se bavi raskrinkavanjem političko-mafijaškog sistema u Crnoj Gori, koji nad njim sprovodi politički progon", naveli su advokati.

Dalje, oni navode da "organizatori progona koriste zarobljene institucije, ne obazirući se na štetu koju istovremeno nanose Atlas Grupi, zaposlenima, štedišama, klijentima i partnerima Atlas i IBM banke i ostalih kompanija iz sistema Atlas grupe".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се