Lokalizovan požar u Tuzli

Veliki požar požar koji je izbio na gradskoj pijaci u Tuzli je lokalizovan, a dvadesetak osoba nakon požara je zatražilo lekarsku pomoć, prenosi portal Tuzlanski.ba.

Požar je izbio u delu pijace gde su se nalazili štandovi na kojima se prodaje tekstilna roba i obuća.

Nakon izbijanja požara vatra se velikom brzinom širila, a brojni radnici u pokušaju da spasu što više robe od vatrene stihije nagutali su se gustog crnog dima nakon čega su tražili i lekarsku pomoć. 

Prema podacima Doma zdravlja, dvadesetak osoba dovezeno je do sada na intervenciju u Službu hitne pomoći.

Uglavnom se radi o osobama kojima je pomoć pružena zbog opekotina, fizičkih povreda ili problema sa respiratornim organima s obzirom na gusti dim koji je prekrio širi prostor oko gradske pijace u Tuzli.

U UKC Tuzla zbog požara upućena je jedna osoba koja će, kako je saopšeno iz ove ustanove, nakon obrade biti otpuštena kući.  

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović za medije je rekao da na svu sreću nije bilo nastradalih osoba kao ni teže povređenih i dodao da su vatrogasci uspeli da stave požar pod kontrolu.

Direktorka "Tržnica-pijace d.o.o." Tuzla Selma Isaković Ćorić u izjavi za medije je rekla kako se sve dogodilo iznenada i u jako kratkom vremenskom roku.

"Vatra je krenula brzo se širiti još uvek ne znamo kako i zbog čega. Radnici su pokušali koliko su mogli da to spreče, ali nažalost evo vidite kakvi su prizori nastali", naglasila je je Selma Isaković Ćorić.

Portal Tuzlanski.ba nezvanično saznaje da se pre požara začula eksplozija nakon čega se vatra velikom brzinom počela širiti pijacom.

U toku je uviđaj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије