Protest u Podgorici – "na ulici smo zbog DPS-a"

U Podgorici je održan treći protest pod sloganom "Odupri se - 97.000", sa kojeg su zatražene ostavke čelnih ljudi u državi, kao i rukovodstva Javnog servisa.

Na protestu je saopšteno da demonstranti traže pravdu, jer u Crnoj Gori nema pravednih institucija. Prisutni su bili i lideri opozicije.

"Odlučili smo da mirnim protestima tražimo oslobađanje institucija, zarobljene vlade i Javnog servisa i slobodu za građane. Rušitelji države su oni koji rade za lični, a protiv interesa države", poručila je Jelena Milošević.

Profesor Univerziteta Crne Gore Mara Šćepanović saopštila je da desetine njenih kolega podržavaju proteste.

"Poruka njima je da je ovo kraj, a onima koji su ostali kući poručujem: Ne dozvoli da ti bude svejedno, od toga se čovek nikad ne oporavi", kazala je Šćepanovićeva. 

Slaviša Grubiša je poručio da "iza protesta stoji DPS - oni su građane izveli na ulicu i učinili da se osećaju kao građani drugog reda."

Učesnici su, na prethodnim protestima, tražili procesuiranje odgovornih u aferi "Koverta" i ostavke predsednika Crne Gore, Vlade, čelnika tužilaštva, ASK.

Organizatori su zatim, sa Trga nezavisnosti stigli ispred zgrade Radio-televizije Crne Gore, gde su zatražili da članovi Saveta i generalni direktor RTCG podnesu ostavke. 

"Ovaj Javni servis je ostao isti kao devedesetih, to je partijsko-propagandni servis. Danas smo tu da se odupremo i tražimo da Savet RTCG i Šundić podnesu ostavke", pročitao je zahtev Omer Šarkić.

I u Budvi je u Starom gradu održan protestni skup, koji su organizovali lideri Demokrata, Demosa i Crnogorske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво