Tuča u skopskom zatvoru, pretnje i otkazi

Direktor skopskog zatvora podneo je ostavku posle tuče u kojoj su učestvovala dvojica bivših ministara i nekadašnji pripadnici "Kumanovske grupe". Serija propusta zatvorskog osoblja. Posle incidenta usledile pretnje Muhameda Krasnićija, poznatog po ratnom nadimku "Komandant Mališeva".

Direktor skopskog zatvora "Šuto Orizari", Đoko Kotevski podneo je, na zahtev premijera Zorana Zaeva, ostavku, svega dan pošto su se u toj instituciji potukla dvojica bivših makedonskih ministara i nekadašnji pripadnici "Kumanovske grupe", osuđeni zbog sukoba sa policijom u kojem je 2015. godine poginulo osam policajaca i 14 pripadnika te grupe.

Kotevski, koji je rekao da je tokom incidenta u više navrata bilo nedoslednosti i nepravilnosti, će ostavku podneti u ponedeljak, pošto bude završena istraga, javljaju skopski mediji.

Dvojica pripadnika "Kumanovske grupe", Esat Kafedžoli i Ljirim Krasnići napali su Mileta Janakijevskog i Spiru Ristovskog u zatvoru "Šuto Orizari", posle navodnih uvreda koje im je uputio jedan od ministaara. Janakijevski je posle tuče nakratko prebačen u bolnicu.

Ristovski i Janakijevski će, uskoro, biti prebačeni u drugi zatvor.

Janakijevski je, u međuvremenu, počeo i štrajk glađu. 

Kafedžolija i Krasnićija je podržao Muhamed Krasnići, ili "Komandant Mališeva", veteran sukoba na Kosovu i u Makedoniji, koji je na Fejsbuku upozorio da će "tako proći svi političari, koji su im postavili zamku".

"Ljirim Krasnići je izboksovao Spiru Ristovskog. Bravo. Esat Kafedžoli je izboksovao Mileta Janakijevskog. Bravo. Osvetlali ste mi obraz", napisao je Muhamed Krasnići na Fejsbuku. Nedugo zatim, ovaj post je izbrisan sa njegovog naloga.

Muhamed Krasnići, ili "Komandant Mališeva", veteran je sukoba na Kosovu i u Makedoniji. Njegov brat Alban je visoki funkcioner Pokreta "Samoopredeljenje" Aljbina Kurtija.

Tokom sukoba sa policijom u Kumanovu, početkom maja 2015. godine, pominjan je kao čovek koji je od lidera Demokratske unije za integracije i nekadašnjeg lidera Oslobodilačke nacionalne armije tražio da prekine policijsku akciju u tom gradu.

Krasnići je u avgustu 2015. godine pokušao samoubistvo, tako što je popio sumpornu kiselinu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи