Rama: Katastrofa koju su Albaniji nanela sopstvena deca

Albanski premijer Edi Rama ocenio je da vraćanje mandata poslanika opozicije nanosi štetu političkom životu u zemlji, i predstavlja destruktivan izbor i katastrofu za Albaniju koju su joj nanela "sopstvena deca", prenosi A1on.mk.

Edi Rama je, ocenjujući da je opoziciono napuštanje parlamenta "loša vest za albansku demokratiju", prvi put priznao da to može da dovede do neuspeha u otvaranju pregovora sa Evropskom unijom u junu ove godine.

"To može biti fatalno za otvaranje pregovora ove godine, kao i video-zapisi nasilnih protesta od prošle subote koji cirkulišu po svetu. Nisam spokojan što je albanska opozicija danas postala prava briga za naše partnere SAD i EU", istakao je Rama.

Optužio je opoziciju da je postupila ovako zbog partijskih interesa, kako bi izazivala raspisivanje prevremenih izbora.

"Moramo da pokušamo da gledamo jasnije. Opozicija je preuzela korak koji je nepoznat u zapadnim demokratijama. Ja polazim od sebe, izabran sam za premijera Albanije po drugi put na izborima koji su sprovedeni od strane zajedničke vlade sa opozicijom, dajući opoziciji sve ministarske resore koje je tražila", naglasio je Rama.

I pored toga što je albanska opozicija vratila poslaničke mandate, premijer Rama smatra da je jedini način da se s njom sarađuje taj da se sedne za sto i razgovara, a ne da se razmišlja o prevremenim izborima i prelaznoj vladi.

"Izbori će biti u junu 2021. godine... Ruka za dijalog opoziciji je pružena. Njihov parlamentarni život je završen za ovu parlamentarnu vlast, ali njihov politički život se nastavlja. Mi ćemo ponizno služiti ljudima. Oni koji su pobegli stvoriće veće nerazumevanje i podele, ali mi koji smo tu učinićemo nemoguće kako bismo se ujedinili što je više moguće", zaključio je Rama.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 22. feb 2019, 16:46)
anonymous [neregistrovani]

Rama

Nije problem Rama i njegova destruktivnost i stranputica.On samo izvrsava naloge ""demokrata"" sa zapada.I ja se iskreno uzdam u pamet Albanskog naroda.Oni mogu da pomognu i sebi i Balkanu.

(petak, 22. feb 2019, 12:43)
anonymous [neregistrovani]

Uveren sam da u Albaniji

Ima naprednog i obrazovanog Sveta i da nisu svi neprosveceni i nazadni, pa da ovakvi kao sto je Rama, sa njima manipulisu. Prica pricu o nekakvoj deci sto je obicno lupetanje, jer se radi o mladoj obrazovanoj generaciji koja nece nazadnjastvo i primitivizam, nece " kocijasa i bic " oce slobodu i lep zivot. Uvidjaju da Rama igrom oko Kosova jos vise hoce da unazadi prosecne uslove zivota Albanaca u samoj Albaniji. Nove generacije svuda po svetu zele lepo i napredno, mada malo "prebrzim" zeljama, mogu se cesce "potepsti" na tom putu. Visegodisnje iskustvo, je najvrednija knjiga u kojoj sve sto se zivota tice, pise. Neiskustva uvek placaju danak bez obzira na naukom stecene titule...

(petak, 22. feb 2019, 12:42)
anonymous [neregistrovani]

Raspad Albanije?

Nisu budale. Albanci su to. Kako se Grčka nije raspala od 2008 od kad su u dužničkoj krizi? Kako se Francuska nije raspala od "žutih prsluka"?
Albanci su složaj narod! Bravo!

(petak, 22. feb 2019, 12:12)
anonymous [neregistrovani]

и катастрофу за Албанију

Od velike Albanije do katastrofe i raspada Albanije...
A Dacic bi da pokloni njima nashu teritoriju, i to odobrava predsednik...
A napadaju ministra koji brani Ustav Srbije.

Janjevop je Srbija.