Sukob u skopskom zatvoru, "Kumanovska grupa" protiv bivših ministara

Dvojicu bivših makedonskih ministara. Mileta Janakijevskog i Spiru Ristovski, napao je pripadnik "Kumanovske grupe", osuđen zbog oružanih sukoba u Kumanovu 2015. godine, saopštila je makedonska policija.

Za sada nije zvanično potvrđeno ko je od 37 pripadnika "Kumanovske grupe", koji se u zatvoru Šuto Orizare nalaze na izdržavanju kazni, napao ministre iz vlade na čijem se čelu nalazio Nikola Gruevski.

Mile Janakijevski, koji je u pritvoru pod sumnjom da je jedan od organizatora nereda u Sobranju 2017. godine, je odmah prebačen u bolnicu. Skopski portal Pluinfo neposredno posle incidenta javio je da je nekadašnjem ministru transporta, u ovom napadu slomljena ruka, ali je kasnije utvrđeno da povrede nisu obiljne.

Porodica jednog od osuđenih pripadnika "Kumanovske grupe", Esata Kafedžolija  potvrdila je lokalnom portalu Ljajmpres da je upravo on napado bivše ministre, tvrdeći da ga je Janakijevski nazvao "teroristom".

Drugi pripadnik te grupe, Ljirim Krasnići je istovremeno napao Ristovskog, navodi isti izvor. 

Uprava skopskog zatvora, posle izjava očevidaca, saopštila je da je Janakievski izazvao incident, pošto je vređao Kafedžolija. Čuvari zatvora su odmah prekinuli fizički obračun.

Pripadnici "kumanovske grupe" i njihovi pomagači, njih 37, osuđeni su za terorističke napade u delu Kumanova nazvanom "Divo naselje".

Rođaci kažu da su Janakijevski i Ristovski u krvi i dovezeni u bolnicu.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво