Tramp čestitao Zaevu na Prespanskom sporazumu

U pismu makedonskom premijeru Zoranu Zaevu, predsednik SAD Donald Tramp naveo je da mu u ime američkog naroda upućuje čestitke na ratifikaciji i primeni Prespanskog sporazuma.

"To je najvažnije istorijsko postignuće od Dejtonskog sporazuma i svedoči o vašem hrabrom vođstvu", naveo je Tramp u pismu Zaevu koje je prenela makedonska vlada.

"Naporima s grčkim premijerom (Aleksisom) Ciprasom, Vi ste obezbedili stabilniju i prosperitetniju budućnost ne samo za vaše dve zemlje već za čitav region. Vaša zemlja će sada zauzeti svoje pravo mesto u NATO-u kao Republika Severna Makedonija", kaže se u pismu američkog predsednika, prenela je agencija MIA.

Tramp je takođe izrazio nadu da će Prespanski sporazum inspirisati i ostale zemlje regiona.

Dodao je da ovaj sporazum ističe suštinsku istinu da putem političke hrabrosti i sposobnosti da se fokusiraju na dugoročne koristi, lideri mogu da postignu teške kompromise koji su potrebni da njihove zemlje izvedu na put svetlije budućnosti.

"Severna Makedonija je snažan partner SAD. Radujemo se i očekujemo da ćemo vas pozdraviti kao našeg 30. saveznika u okviru NATO-a, kao i da ćemo nastaviti da zajedno radimo na osiguravanju mira i prosperiteta na Zapadnom Balkanu", zaključio je Tramp u pismu Zaevu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво