Grčki prefekt: Neću postaviti table za "Severnu Makedoniju"

Prefekt Centralne Makedonije, grčke oblasti čiji je centar Solun, Apostolos Zizikostas, izjavio je da na putevima u tom delu Grčke neće biti promenjene table na kojima piše Skoplje sve dok je on na tom položaju, prenosi MIA.

U intervjuu za grčku televiziju Skaj, Apostolos Zizikostas, koji dolazi iz redova opozicione Nove demokratije, istakao je da neće koristiti ime Severna Makedonija, jer je za njega ta zemlja "bila i uvek će biti Skoplje".

"Nema šanse da se na saobraćajnicama koje su u našoj odgovornosti, odnosno u našoj oblasti, postavi tabla na kojoj će pisati Severna Makedonija. Da bude jasno, sve dok sam ja na čelu ove oblasti na tablama koje upućuju ka severnom susedu pisaće Skoplje", istakao je Zizikostas.

Upitan šta će uraditi ukoliko centralne vlasti budu vršile pritisak na njega da promeni mišljenje, rekao je da je već pokazao da "ne podleže takvoj vrsti pritisaka".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво