Severna Makedonija, dve grupe migranata sprečene da ilegalno uđu u Srbiju

Policija Severne Makedonije saopštila je tokom vikenda zaustavila dva vozila u kojima su se nalazila 22 migranta, koji su navodno nameravali ilegalno da u uđu u Srbiju i nastave dalje put u zemlje Evropske unije.

U blizini granice sa Grčkom i Bugarskom, u jednom automobilu pronađeno devet Pakistanaca. Vozač tog automobila je uhapšen i nalazi se u pritvoru.

Tamošnja policija navodi da je otkriveno i 13 Sirijaca, ali da je vozač pobegao.

Kako je saopšteno, migranti će biti deportovani u Grčku, odakle su došli u Severnu Makedoniju.

Policija je navela da je u subotu razbila i grupu krijumčara migrantima, u koju je navodno bio umešan i jedan policajac, prenela je agencija AP.

AP podseća da je sporazumom EU i Turske iz 2016. godine trebalo da se zatvori balkanska ruta iz Grčke ka zemljama zapadne Evrope.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво