Kitarović: Važna saradnja sa Srbijom

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović navodi da smatra važnom saradnju sa Srbijom pri čemu je posebno važno, kako je navela, rasvetliti sudbinu nestalih.

Kolinda Grabar Kitarović je navela da da je kao i do sada odlučna da podrži Hrvate u BiH u njihovom nastojanju da ostvare sva svoja prava koja im pripadaju kao konstitutivnom narodu.

Kitarovićeva je istakla da važnim smatra i rešavanje problema sa Slovenijom.

Hrvatska predsednica smatra da je spoljna politika koju je promovisala od početka snažno usredsređena na što bolje pozicioniranje Hrvatske u EU i NATO.

Posebno je istakla inicijativu tri mora, za koju je rekla da je više nego uspešna.

"Imala sam jedan cilj – da se glas Hrvatske čuje, prepoznaje i uvažava", rekla je Kitarovićeva na konferenciji za medije povodom četvrte godišnjice od polaganja zakletve kao predsednice, prenosi regionalna tv N1.

"Dobro je biti članica NATO saveza, ali za svoju sigurnost smo odgovorni mi sami. Izdvajanja za odbranu nisu trošak. Hrvatska se ne brani samo na svojim granicama, već se Hrvatska brani i na drugom kraju. Naša je dužnost da Hrvatsku zaštitimo", poručila je hrvatska predsednica.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво