Dragičević opoziciji: Stanite na čelo kolone

Davor Dragičević, otac tragično stradalog mladića Davida, obratio se javnosti pozivajući opoziciju iz Narodne skupštine Republike Srpske da stane uz narod i zaštiti ga, kako kaže, od samovolje vlasti koja svakodnevno zabranjuje kretanje.

Davor Dragičević, za kojim je raspisana poternica nakon protesta krajem prošle godine u Banjaluci, ponovio je da Tužilaštvo RS ne radi na rešavanju ubistva njegovog sina, kao i da je skupština privatna firma Milorada Dodika, Dragana Lukača i ostalih, a ne narodna institucija, prenosi Kliks.

"Videli ste materijale, čuli ste inspektora Miloša Bandića. Možete li zamisliti šta je moje dete proživljavalo deset dana i deset noći u njihovim kandžama, do tih institucija? Svi iz opozicije koji su bili na trgu prekršili su sva obećanja", rekao je Dragičević dodajući da nijedan častan i pošten čovek ne može uraditi ništa u NSRS-u i da ne treba nijednog momenta da sedi u klupama.

Dragičević je izrazio ogorčenost zbog zabrane šetnje ulicama grada grupi "Slobodni građani Banje Luke" i pozvao opoziciju da stane na čelo, u sredinu i na kraj kolone sutra, iako je skup zabranjen, i pokažu da su spremni da brane, kako je rekao, svojim životima narod koji im je dao glas i poverenje.

"Sedeći u skupštinama dajete im legitimitet, vodeći decu u školu dajete im legitimitet, radeći u njihovim firmama dajete im legitimitet. Opozicijo, dajete im legitimitet da i dalje ubijaju", naveo je Dragičević.

Rekao je i da će se vratiti, ali ne da bi išao u zatvor i da bi ga ubili, već će to učiniti na svoj način.

"Neće me živog uhvatiti. Boriću se za istinu i pravdu do kraja života", istakao je.

Građanima je rekao da se moraju probuditi, te se zahvalio svima koji su i dalje uz njega.

Porodici Memić poručio je da je mislima uz njih na najteži dan kada se navršavaju tri godine od stradanja njihovog sina Dženana.

Dragičević se prvi put obratio medijima prošle nedelje nakon što je krajem prošle godine nestao iz Banjaluke.

Skupovi "Pravda za Davida" trajali su svako veče od 26. marta do 30. decembra prošle godine, kada je policija zabranila sva dalja okupljanja članova ove grupe građana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво