Građani blokirali ulaz na gradilište vrtića u Baru, intervenisala policija

Uz asistenciju policije, na gradilište vrtića u Baru jutros je ušao bager, nakon što su sinoć građani sprečili uvođenje mehanizacije u dvorište gimnazije u kome se gradi vrtić. Troje aktivista privedeno u policiju, a među njima ima i žena.

Građani Bara i jutros su se okupili ispred gradilišta, ali nisu mogli da spreče ulazak bagera, prenela je RTCG.

Grupa od tridesetak građanskih aktivista blokirala je sinoć ulaz na gradilište vrtića kod gimnazije "Niko Rolović", da bi sprečili ulazak bagera.

Portal Jedro prenosi da je troje aktivista privedeno u policiju, a među njima ima i žena.

Na snimku objavljenom na Fejsbuku jedna aktivistkinja vikala je policiji da je trudna i da je ne diraju i puste na miru.

U dvorištu barske Gimnazije, 17. januara posečena su 94 stoletna stabla čempresa, nakon čega je usledila reakcija građana Bara, koji od tada svake nedelje organizuju proteste.

Aktivisti traže obustavu radova na spornoj lokaciji, a zahtevaju i da se na istoj ponovo zasade čempresi, te da nadležni za vrtić odrede drugu lokaciju, prenosi portal CDM.

Građanski pokret URA predao je jutros zahtev za dostavljanje informacije načelniku Centra bezednosti u Baru koji se odnosi na informacije oko intervencija policije u dvorištu gimnazije "Niko Rolović" u Baru. 

Demokratska Crna Gora saopštila je da oštro osuđuje sinoćna i jutrošnja dešavanja u Baru.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво