Grčka će menjati table na putevima ka Severnoj Makedoniji

Grčka je već priznala ime Severne Makedonije i to će se odraziti u svakom zvaničnom pominjanju te države, uključujući i saobraćajne table na putevima u Grčkoj, rekao je portparol grčka vlade Dimitris Canakopulos, prenosi MIA. 

"U odnosu na table jasno je i činjenično da Grčka već priznaje susednu državu pod imenom Severna Makedonija, i to će se odraziti u svakom zvaničnom pominjanju u Grčkoj Severne Makedonije, a to svakako uključuje i saobraćajne table", istakao je Canakopulos. 

Grčki diplomatski izvori za MIA kažu da će Ministarstvo spoljnih poslova Grčke u toku narednih dana poslati cirkularno obaveštenje javnoj administraciji kojim će sve institucije biti informisani o promeni imena u Severnu Makedoniju, a s tim i potrebu da se promene table. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи