Pupovac: Svaka se hulja danas može pozivati na volju naroda

Milorad Pupovac je u Saboru izneo oštru kritiku pojedinih delova hrvatskog društva. Nazivajući ih, između ostalog, neostvarenim Hrvatima, rekao je da oni nisu u stanju da shvate da im nisu Srbi koji su ostali u Hrvatskoj i koji predstavljaju Srbe problem, već oni sami.

Hrvatski poslanici su juče raspravljali o verodostojnosti potpisa referendumskih inicijativa.

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac je u obraćanju u Saboru rekao da je bilo grešaka u inicijativama, ali ne na kraju brojanja, nego na početku, kao i da su se skupljali potpisi "šireći mržnju prema manjinskim narodima, obmanjivanjem ljudi i prodavanjem magle".

"Više se sakupljalo ispred ulaza u crkvu, vukući ljude za rukav, govoreći: potpišite protiv Pupovca, i baš mi je žao što nisu skupili milijun potpisa pa da se održi referendum protiv Pupovca", rekao je predsednik SDSS-a.

Ironično je "prozvao" navodne "velike kršćane, katolike i hrvatske suvereniste koje ugrožavaju pe***i, Srbi i drugi":

"Kao što smo čuli danas ovdje, i prošlo je kao da nitko ništa nije rekao, a sve veliki kršćani, sve iznimni katolici i hrvatski suverenisti, koje ugrožavaju pe***i, Srbi i ne znam tko drugi! A tko ih ugrožava? Oni sami! Neostvareni, neiživljeni pe***i! U moralnom i svakom drugom smislu te riječi! Neostvareni Hrvati koji nisu u stanju shvatiti da im nisu Srbi koji su ostali živjeti u Hrvatskoj i koji predstavljaju Srbe problem, problem su oni sami. Ne znaju tko su, što su, kuda će i kako sa sobom. Pa tako kao što su jučer pljuvali po Beogradu, danas pljuju po Briselu. A sebe nikako da pogledaju tamo gdje se treba pogledati – u očima drugih ili u ogledalu", rekao je Pupovac.

On je posebno kritikovao poslanika Hrvoja Zekanovića.

"To su ti suverenisti koji navodno nude mogućnost, kao što to čini naš junak koji druge proglašava homoseksualcima i bježi van iz ovoga Sabora, Zekanović... Sramota me dijeliti ovu dvoranu sa ljudima koji tako misle i tako govore o drugim ljudima", dodao je Pupovac.

"Služili su se najnedopuštenijim sredstvima da sakupe potpise, a onda se jedan profesor poziva na volju naroda. Svaka hulja se danas može pozivati na volju naroda", dodao je Pupovac misleći na profesora Roberta Podolnjaka.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво