Pupovac: Svaka se hulja danas može pozivati na volju naroda

Milorad Pupovac je u Saboru izneo oštru kritiku pojedinih delova hrvatskog društva. Nazivajući ih, između ostalog, neostvarenim Hrvatima, rekao je da oni nisu u stanju da shvate da im nisu Srbi koji su ostali u Hrvatskoj i koji predstavljaju Srbe problem, već oni sami.

Hrvatski poslanici su juče raspravljali o verodostojnosti potpisa referendumskih inicijativa.

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac je u obraćanju u Saboru rekao da je bilo grešaka u inicijativama, ali ne na kraju brojanja, nego na početku, kao i da su se skupljali potpisi "šireći mržnju prema manjinskim narodima, obmanjivanjem ljudi i prodavanjem magle".

"Više se sakupljalo ispred ulaza u crkvu, vukući ljude za rukav, govoreći: potpišite protiv Pupovca, i baš mi je žao što nisu skupili milijun potpisa pa da se održi referendum protiv Pupovca", rekao je predsednik SDSS-a.

Ironično je "prozvao" navodne "velike kršćane, katolike i hrvatske suvereniste koje ugrožavaju pe***i, Srbi i drugi":

"Kao što smo čuli danas ovdje, i prošlo je kao da nitko ništa nije rekao, a sve veliki kršćani, sve iznimni katolici i hrvatski suverenisti, koje ugrožavaju pe***i, Srbi i ne znam tko drugi! A tko ih ugrožava? Oni sami! Neostvareni, neiživljeni pe***i! U moralnom i svakom drugom smislu te riječi! Neostvareni Hrvati koji nisu u stanju shvatiti da im nisu Srbi koji su ostali živjeti u Hrvatskoj i koji predstavljaju Srbe problem, problem su oni sami. Ne znaju tko su, što su, kuda će i kako sa sobom. Pa tako kao što su jučer pljuvali po Beogradu, danas pljuju po Briselu. A sebe nikako da pogledaju tamo gdje se treba pogledati – u očima drugih ili u ogledalu", rekao je Pupovac.

On je posebno kritikovao poslanika Hrvoja Zekanovića.

"To su ti suverenisti koji navodno nude mogućnost, kao što to čini naš junak koji druge proglašava homoseksualcima i bježi van iz ovoga Sabora, Zekanović... Sramota me dijeliti ovu dvoranu sa ljudima koji tako misle i tako govore o drugim ljudima", dodao je Pupovac.

"Služili su se najnedopuštenijim sredstvima da sakupe potpise, a onda se jedan profesor poziva na volju naroda. Svaka hulja se danas može pozivati na volju naroda", dodao je Pupovac misleći na profesora Roberta Podolnjaka.

broj komentara 7 pošalji komentar
(četvrtak, 14. feb 2019, 16:16) - Milos [neregistrovani]

Pravda

za Srbe, ali covijek se sam bori za to. G Pupovcu treba pomoci i to hitno

(četvrtak, 14. feb 2019, 14:13) - žarko đ. [neregistrovani]

Linč u 21 veku dozvoljen u HR?

Gosp. Pupovac kad ce prestati linč nad Srbima u HR?Ne smeš više ni kafu da popiješ u HR da te konobar ne isprovocira i onda pozove dežurnu ekipu "jurišnika"da te linčuju.U Splitu smo imali sreće da nije završilo tragično.Da li su to moralne vrednosti EU u koju galopiramo?Imate li odgovore?

(četvrtak, 14. feb 2019, 12:33) - anonymous [neregistrovani]

Pravi komunista

Je veci hriscanin...od Pape i Patrijarha...ali je takvih bilo malo ko i danas hriscana....
.Komunista...ne krade..ne mrzi...bori se svojim radom za brastvo i jednakost radnika i seljaka......i Bog ce ga uvesti u raj....prije nego tkz.Hriscane....Cast pravim Bogobojaznim vjernicima.....

(četvrtak, 14. feb 2019, 12:25) - raDDar [neregistrovani]

Istina

Boriti se samo istinom za svoja prava i svoj status je ono što Gospodin Pupovac radi.To je način da se pobedi nacionalizam i nacizam u hrvatskoj.Smireno i argumentovano je najbolji način komunkacije sa ostrašćenim.Čestitam Gospodinu Pupovcu na dostojanstvu, prisebnosti i pre svega hrabrosti.

(četvrtak, 14. feb 2019, 12:23) - anonymous [neregistrovani]

Ja sam pristalica

I to sam ucinio 2014g....napustio RH....prodao stan i otisao u Srbiju....da mi djeca zive slobodno i sacuvaju svoj identitet....Jer mi stari koji pamtimo SRH...znamo sve....a nasa djeca..ama bas nista osim da je "sramota biti Srbin"....Zato dragi moji roditelji..za 15 min dobijete uvjerenje u srpskoj ambasadi o drzavljanstvu R Srbije...s tim papirom djecu mozete upisati na fakultet u Ns ili Bg....a zadrzavate Hr drzavljanstvo.....Neka nam djeca budu sretna i slobodna i neka njeguju svoje korjene......u protivnom neminovno je asimilacija i pokatolicavanje......to im je krajnji cilj.......

(četvrtak, 14. feb 2019, 12:00) - anonymous [neregistrovani]

Oni su religiozni i hriscani, isto onoliko, koliko.....

..............su bili i - komunisti!!!

(četvrtak, 14. feb 2019, 11:54) - Kibo [neregistrovani]

Heroj

Ovaj čovjek je heroj. Opstati kao Srbin u danasnjoj Hrvatskoj, kojoj je inspiracija NDH, a identitet anti-srbizam, vrijedi hvale i zahtjeva enormnu hrabrost. Svi Srbi treba da budu uz gosp. Pupovca.