Ranko Krivokapić: Cipras i Zaev za Nobela

Predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić predložio je Nobelovom institutu da nagradu za mir ove godine dodeli premijerima Grčke i Makedonije, Aleksisu Ciprasu i Zoranu Zaevu, javljaju makedonski mediji.

"Ovim istorijskim dogovorom, ne samo da je zatvoreno pitanje koje je 27. godina blokiralo evropsku i evroatlantsku budućnost Makedonije, ali i stvaralo jaz između dve susedne države", navodi se u Krivakapićevom pismu Nobelovom komitetu.

Cipras i Zaev potpisali su sporazum kojim Makedonija menja ime u Republika Severna Makedonija, dok se Grčka, zauzvrat, obavezuje da prestane da blokira makedonske integracije u NATO i EU.

Krivokapićevo pismo druga je nominacija Zaeva i Ciprasa za Nobelovu nagradu za mir.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво