Split, ispisani ustaški simboli i "Mrzi Srbiju" na školi

Zidovi Osnovne škole "Skalice" u Splitu osvanuli su jutros išarani uvredljivim i fašističkim grafitima – "Mrzi Srbiju", "Za dom" samo su neki od njih, javlja "Indeks" pozivajući se na portal "Dalmacija danas".

"Mrzin školu i Srbe", piše na zidu škole kod ulaznih vrata. Cela vrata su išarana crnim sprejom.

Na drugom zidu je veliko "U" sa krstom, a ispod njega piše "Za dom".

Takođe, crnim sprejom napisano je "Smrt policiji" i "Mrzi Srbiju". Na jednim vratima nacrtan je veliki kukasti krst.

Gradonačelnik Splita poručio je, povodom incidenata u tom gradu, od napada na vaterpoliste Crvene zvezde do grafita mržnje ispisanih na osnovnoj školi, da Split nije i neće biti grad koji toleriše govor mržnje i da oni koji to podržavaju nisu Split.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara je rekao da je ono što se protekla tri dana događa u Splitu suprotno duhu uvažavanja, tolerancije i gostoljubivosti koju Split živi, neguje i kojom se ponosi. On je dodao da veruje da je reč o izolovanim nedelima ljudi koji nanose štetu gradu i Hrvatskoj.

"Već sam rekao, Split nije i neće biti grad koji toleriše govor mržnje i nasilje bilo kakve vrste. Iscrtavanje neprimerenih poruka i simbola na Osnovnoj školi 'Skalice' za svaku je osudu. Protiv tih strašnih poruka moramo se boriti edukacijom i stvaranjem atmosfere u kojima su ovakve i slične škrabotine apsolutno neprihvatljive. Nadam se kako će u najskorijem roku pravosudne i policijske službe izolovati i kazniti krivce koji nanose štetu našem gradu", istakao je splitski gradonačelnik i poručio im: "Vi niste Split!", prenosi Hina.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво