Orban: Potrebna su nam mađarska deca

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je nove subvencije za sve žene koje se udaju pre 40. godine, kao i nove pogodnosti za novovenčane parove i porodice. Opoziciju u životu održava Soros, poručio je Orban.

"Sve manje i manje dece se rađa u Evropi. Što se tiče Zapada, njihov odgovor je imigracija. Za svako dete koje nedostaje, trebalo bi da se nađe novo i tek onda će brojevi biti na mestu. Ali nama nisu potrebni brojevi. Nama su potrebna mađarska deca", rekao je danas u svom obraćanju naciji Orban, prenosi Rojters.

Mađarski premijer je najavio novi program u sedam tačaka koji će doneti nove pogodnosti za novovenčane parove i porodice.

Nove mere će omogućiti porodicama koje imaju najmanje dvoje dece da dobiju subvencije za kupovinu kuće, kao i za kupovinu automobila.

Žene koje imaju najmanje četvoro dece imaće mogućnost da ne plaćaju lični porez na dohodak.

Žene mlađe od 40 godina koje se udaju prvi put, imaće mogućnost da dobiju subvencije od deset miliona forinti (36.000 dolara), rekao je Orban.

Trećina tog duga se otpisuje kada žena rodi drugo dete, a nakon trećeg, dug se u potpunosti opisuje. "To je odgovor za Mađare. Ne imigracija", rekao je Orban.

Poručuje da opoziciju, tu "gomilu proimigrantskih političara", u životu održavaju američki finansijer Džordž Soros i evropske birokrate.

Koaliciju socijalista i ekstremne desnice Orban je u govoru o stanju nacije nazvao "političkom pornografijom", prenosi MTI.

On je zvanični Brisel, sedište Evropske unije, nazvao "citadelom novog internacionalizma" i imigracije.

Kako kaže, ponovo su na pomolu snage koje žele da vide otvorena društva i svet bez nacija, kao i da "izmisle" nadnacionalnu globalnu vladu.

"Države na metama migranata posvedočili su pojavi hrišćansko-muslimanskog sveta, sa sve manjim brojem hrišćana. Ali mi, srednjoevropljani, i dalje imamo svoju budućnost", poručio je Orban.

broj komentara 10 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. feb 2019, 08:46) - anonymous [neregistrovani]

У праву је!

Да би један народ опстао, мора да има прираштај! Људи све дуже живе, и млада радна снага мора да постоји да би друштво опстало! Треба рађати више деце, и држава је дужна да обезбеди све могуће повластице родитељима и породицама! 

(ponedeljak, 11. feb 2019, 07:46) - anonymous [neregistrovani]

vlast

On je na vlasti vec vise od 10 godina i sad se setio necega
za tih 10 godina Madjarska se smanjila za 500.000 stanovnika
toliko o njegovoj uspesnoj vladavini

(ponedeljak, 11. feb 2019, 02:52) - anonymous [neregistrovani]

Tri prava Evropljanina,

Po imenu i prezimenu: Viktor Orban, Milos Zeman i g. Salvini, - da pokrenu on o sto ce se zvati Demokratska Evropa ! Ova danas je samo izigravanje zajednice zvane EU ! Evropa mora biti: Sastav svih Drzava koje iskljucivo pripadaju Evropskom kontinentu, sa svim zakonima i ustavom, gde ce se birati i predsednik iste kao i Parlament. Sve Drzave u takvoj Evropi da imaju jednaka prava i obaveze ! Neka se ono preko "bare" i dalje zove USA, ali ovo ce od sada biti DEZ (demokratska Evropska Zajednica ili DE demokratska Evropa,, Tako nesto da pokrene ova trojka, koja radi iskljucivo sa "svoju kucu".

(nedelja, 10. feb 2019, 21:23) - Dragan Nis [neregistrovani]

Bravo

Bravo Orbane, bravo Madjari. Tako se to radi, znas ko si I sta si, I onda zauzmes stav da tako ostane. Jako postujem Madjari. Istoriju ostavimo da pamtimo i mi I oni.

(nedelja, 10. feb 2019, 21:09) - anonymous [neregistrovani]

Natalitet

Znači mešani brakovi ne dolaze u obzir? 'Oće čistu naciju?

(nedelja, 10. feb 2019, 20:42) - anonymous [neregistrovani]

Orban car

Srbi će izumreti .Dečji dodatak je u Srbiji 2200 dinara po detetu, ali ga mogu dobiti samo roditelji koji žive od socialne pomoći.To je sramota.

(nedelja, 10. feb 2019, 20:33) - anonymous [neregistrovani]

Kako ?

Od kojih para ? Nismo mi Madjarska , zivis u Srbistanu. Mi smo zemlja sa najvecim dugovima u Evropi ...

(nedelja, 10. feb 2019, 18:55) - anonymous [neregistrovani]

Тако се ради!!!!

Браво, у праву је 100%!
И ми Срби треба да имамо исту политику!!!!

(nedelja, 10. feb 2019, 18:40) - Gost [neregistrovani]

Асд

Е тако се води национална политика.

(nedelja, 10. feb 2019, 18:20) - anonymous [neregistrovani]

Bravo!

Hocemo i mi ovakve mere!