Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu, utakmica otkazana

Vaterpolisti Zvezde napadnuti su u centru Splita štanglama i palicama, a nekoliko igrača je povređeno, rekao je direktor VK Crvena zvezda Igor Milojević. Utakmica protiv Mornara, koja je trebalo da se igra u subotu uveče, otkazana je, a delegacija se vraća u Beograd. Jelenić: Igrači nisu imali klupska obeležja, za utakmicu reprezentacije tražićemo posebno obezbeđenje.

Trojica vaterpolista Crvene zvezde sedeli su u ranim popodnevnim časovima  u centru Splita u kafiću, kada ih je napala grupa još neidentifikovanih napadača.

Vaterpolisti su na sebi imali majice i trenerke sa obeležjima kluba, kada im je prišla grupa mlađih muškaraca i zatražila da ih skinu, prenela je Slobodna Dalmacija.

Ubrzo je došlo do guranja i tuče. Jedan od vaterpolista spasao se skokom u more, dok su ostali pobegli, piše hrvatski list.

Tek po dolasku policije izašao je iz vode, dok su se ostali vratili u hotel.

"Da nisam skočio u more ubili bi me", rekao je Kralj nakon dolaska policije i lekarske ekipe, prenosi hrvatski sajt Gol.

Hrvatski sajt Indeks navodi da su neki od okupljenih Splićana želeli da mu pomognu da izađe iz vode, dok su drugi uzvikivali: "Ipak je on četnik".

Splitska policija još traga za napadačima, a nezvanično se radi o petorici mladića.

"Dobili smo dojavu, po izlasku na mesto događaja nismo zatekli napadače, a momka koji je skočio u more smo prevezli do hotela da se presvuče. U toku je razgovor u kojem ćemo utvrditi detalje", poručili su iz splitske policije.

Kako je rečeno RTS-u iz VK Crvena zvezda, vaterpolisti se vraćaju u Beograd i večerašnja utakmica protiv Mornara je otkazana.

Jelenić: Igrači nisu imali klupska obeležja, za utakmicu reprezentacije posebno obezbeđenje

Na vanrednoj konferenciji za medije u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije medijima su se obratili Viktor Jelenić i Igor Milojević.

"Zvezdini vaterpolisti nisu bili u obeležjima kluba. Konobar je prepoznao grb ispod jakne, na kojoj nije bilo obeležja Crvene zvezde. Usledio je neprijatni razgovor sa konobarom, posle čega su igrači hteli da pređu u drugi kafić", rekao je na konferenciji za medije direktor VK Crvena zvezda Igor Milojević.

Milojević je rekao da su u tim trenucima prišli navijači, koji su ih fizički napali, a da su golmana Kralja od težih povreda spasli dobronamerni građani Splita.

Milojević je dodao da ima informacije da su igrači napadnuti štanglama i drvenim palicama, kao i da im je prećeno klanjem, ali da to ne može da potvrdi.

Vaterpolisti Crvene zvezde još nisu krenuli za Beograd.

"Igrači još nisu krenuli za Beograd, čeka se golman Kralj koji daje izjavu policiji", rekao je Milojević.

"Reprezentacija Srbije u martu igra utakmicu Evropa kupa protiv Hrvatske u Sisku, a Savez će tražiti pojačane mere obezbeđenja posle incidenta u Splitu", rekao je Jelenić i dodao da nikada nijedan igrač Hrvatske nije imao problem u Beogradu.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво