Dodik: Smatram Kosovo unutrašnjim pitanjem Srbije

Predsedavajući Predsedništvom BiH Milorad Dodik kaže da poštuje teritorijalni integritet Srbije i da Kosovo vidi kao unutrašnje pitanje Srbije.

"Republika Srpska i ja ćemo pratiti ono što je stav Beograda", poručio je Dodik u Briselu.

Milorad Dodik je posle sastanka Predsedništva BiH sa komesarom Johanesom Hanom i predsednicima Evropske komisije i Evropskog saveta Žan Kold Junkerom i Donaldom Tuskom izjavio da se sa evropskim zvaničnicima pored evropskih integracija BiH reazgovaralo i o situaciji u regionu.

"Republika Srpska i ja ćemo pratiti ono što je stav Beograda. Poštujemo teritorijalni integritet Srbije i smatram da je Kosovo unutrašnje pitanje Srbije koje ona u dijalogu sa Prištinom treba da reši", izjavio je Dodik.

Predsedavajući Predsedništvom naglasio je da je u pitanju njegov lični stav, a ne stav zajednički stav Predsedništva BiH. Dodik je naveo da je u razgovoru sa evropskim zvaničnicima ocenjeno da je neophodno da saradnja u regionu dobije novu dinamiku.

"Predsedništvo BiH je pozvalo sve predsednike iz regiona, sem predstavnika Kosova, da dođu u poseru BiH i razgovaraju o svim otvorenim pitanjima", najavio je Milorad Dodik u Briselu.
Tročlano Predsedništvo BiH završilo je svoju prvu zvaniču posetu Briselu.

Tokom dva dana članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali su se sa šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini, komesarom za predgovore o Pristupanju Johanesom Hanom i predsednicima Evropske komisije i Evropskog saveta Žan Kold Junkerom i Donaldom Tuskom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво