Teodorakis: Aktuelna grčka vlast postala slepi organ NATO-a

Poznati grčki kompozitor Mikis Teodorakis ocenio je da se aktuelna vlada u Grčkoj pretvorila u slepi organ NATO-a, da ne predstavlja grčki narod i da zato nije raspisala referendum o Prespanskom sporazumu s Makedonijom, prenosi makedonska TV "Telma".

Mikis Teodorakis je u tekstu za grčki list Ta nea napisao da je aktuelni ambasador SAD u Grčkoj Džefri Pajat uspeo da napravi nered u zemlji i da podeli jedan narod samo kako bi "stavio Skoplje u NATO".

"Ovo je svakako samo jedan detalj od velike mape NATO-a s poznatim agresivnim ciljevima, ali i glavnom cilju u ovom periodu – Rusija. Posebno zbog specifičnosti turske politike, velika težina planova NATO-a prebacuju se našu zemlju sa bezuslovnom saglasnošću grčke vlade", rekao je Teodorakis.

Grčki kompozitor je dodao da ga zabrinjava što je grčka vlada prekinula da se bavi problemom broj jedan – ekonomijom, i posvetila se samo "skopskom pitanju".

"Po naređenju američkog ambasadora u Grčkoj, Skoplje na bilo koji način želi da se prizna pod imenom koji sadrži reč Makedonija, a u cilju da bi duga ruka NATO-a prigrlila Skoplje, s mat potezom, na šahovskoj tabli agresivnih priprema i da ga pretvori u dodatnu bazu tamnih NATO planova", piše Teodorakis.

Zaključuje da vojne baze NATO-a u Grčkoj i na Balkanu ne služe interesima naroda, već strancima i to trebaju da imaju u vidu oni koji će se na sledećim izborima boriti za vlast.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво