Micotakis: Težak dan za grčku državu

Nakon ratifikacije Prespanskog sporazuma u grčkom parlamentu, Kirijakos Micotakis, lider najveće opozicione stranke u Grčkoj Nove demokratije, rekao je da je danas težak i tužan dan za Grčku.

"Vlada je glasala za štetni sporazum iz Prespe. Ratifikacija ovog sporazuma znači službeno priznanje makedonskog jezika i identiteta za građane severnog suseda Grčke i to je prvi put grčka vlada da uradi tako nešto", istakao je Micotakis.

Micotakis je napomenuo da tamo gde su sve prethodne vlade rekle "ne", samo je Cipras rekao "da" i da "samo on zna iz koje razloge je to učinio", prenosi grčka agencija ANA.

Lider Nove demokratije je predvideo da će to biti početak "novih bolesti" i da će četvorogodišnje vladanje Sirize biti završeno uz velike nacionalne ustupke.

Nova demokratija, dodao je on, "predstavila je istinu o nacionalnom pitanju i istinskom licu svake partije i svakog poslanika".

"Lično sam iskreno govorio o velikim teškoćama koje dolaze sa sprovođenjem Sporazuma, međutim čvrsto ću se držati nacionalne dužnosti", rekao je Micotakis.

On je dodao da se neće odreći prava Grčke da stavi veto na pridruživanje Makedonije EU.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво