Džaferi: Od kraja meseca vodiću sednice na albanskom jeziku

Makedonski predsednik Sobranja Taljat Džaferi najavio ja da će od kraja ovog meseca početi da vodi plenarne sednice na albanskom jeziku.

"Do kraja meseca bi trebalo da se organizuju službe za celokupno i kvalitetno sprovođenje odredaba Zakona o upotrebi jezika. Do sada sam vodio sednice na oba jezika bez obzira što zakon nije bio donet i nije bilo smetnje oko toga. Ali stvar je u tome što mi kao zakonodavni dom čekamo zakonski okvirukako bi sve bilo legalno", istakao je Džaferi.

Zakon o upotrebi jezika je stupio na snagu prošle nedelje nakon što je objavljen u Službenom glasniku Makedonije bez potpisa predsednika države kako nalaže Ustav.

Makedonska opozicija zatražila od Ustavnog suda Makedonije da preispita ovu odluku, jer, kako je navedeno, pored toga što ga nije potpisao predsednika države, on je suprotan i odredbama Ustava.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво