Dodik: Vučić vodi stabilnu regionalnu politiku

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je sinoć u programu televizije "Al Džazira Balkans" da ne vidi u čemu je problem što je predsednik Srbije početkom meseca u Beogradu organizovao skup političkih predstavnika Srba iz regiona i ocenio da Aleksandar Vučić vodi stabilnu regionalnu politiku.

"I hrvatski državnici razgovaraju sa predstavnicima hrvatskog naroda u BiH, i vaši ljudi često putuju u Tursku i tamo se nalaze sa njihovim državnicima. Ja volim Beograd, to je nesumnjivo, i iskoristim svaku priliku da odem, ali ja tamo ne idem da ikoga omalovažavam. Vučić vodi jednu stabilnu regionalnu politiku, trebamo se okrenuti jednoj pruženoj ruci koja postoji u Beogradu", poručio je Dodik.

Predsedavajući Predsedništva BiH je rekao da veruje da evropski put okuplja sve političke opcije u BiH, dok su različiti pogledi o onome šta se desilo kroz istoriju, o NATO, kao i centralizaciji BiH.

Dodik je kazao da se izbor predsedavajućeg Saveta ministara uslovljava putem prema NATO, što, prema njegovom rečima, nije toliko bitno kao članstvo u Evropskoj uniji.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво