Komšić: Verujem da će Dodik ispoštovati što je potpisao

Povodom izjava predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika o isključivanju pitanja NATO-a iz agende spoljne politike BiH, oglasio se drugi član Predsedništva BiH Željko Komšić koji je rekao da Dodik u istu ravan pokušava da stavi institucionalne odluke i političke stavove.

Dodik je u subotu ponovio da je sastanak u Briselu sa čelnim ljudima Evropske unije ranije dogovoren, te da će biti iskorišćen za razgovore o evropskom putu BiH o kojem postoji konsenzus, ali nikako za priču o NATO integracijama.

"To je ista ona logika kojom se vodi kada kaže da će mu, zbog promena koje su se u međuvremenu desile u SAD, biti ukinute sankcije. Jer sankcije koje su mu uvedene, nisu bile trenutni politički stav pojedinaca, već su donete na nivou institucija države", stav je Komšića, prenosi portal Kliks.

Komšić je ponovio da je jasno da se iznad svega traži poštovanje odluka, a ne toliko poštovanje stavova.

"Međutim, ja verujem da će gospodin Dodik pokazati jednu dozu ozbiljnosti koja priliči političaru kao što je on i ispoštovati ono što je potpisao", poručio je Komšić.

On je dodao da bi Dodik, ako se poziva na poštovanje zakona oko imenovanja mandatara, trebalo da zakazuje sednice Predsedništva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи