Bugarska policija razbila mrežu za finansiranje terorizma

Specijalne jedinice bugarske policije uhapsile su 43 osobe u više koordiniranih akcija širom zemlje pod sumnjom da su bile deo mreže preko koje su se finansirali teroristi.

Zamenik glavnog tužioca Ivan Gešev rekao je da je jedan od uhapšenih državljanin Sirije s prebivalištem u Bugarskoj, za koga se sumnja da je slao novac ljudima koji, kako je precizirao, "pružaju podršku međunarodnim terorističkim grupama", prenosi Rojters.

Gešev nije konkretno naveo o kojim se to terorističkim grupama radi i naglasio je da istraga nije utvrdila nikavu direktnu terorističku aktivnost u Bugarskoj.

Naglasio je i da je mreža za slanje novca bila organizovana tako što se on u inostranstvo slao tradicionalnim muslimanskim "havala" sistemom koji se vrši preko poverljivih pojedinaca kako bi se izbegao bankarski sistem.

Tužilac je, saopštavajući neke od detalja ove akcije, rekao i da su tokom nje policijski pretresi sprovedeni na više od 50 lokacija i 26 automobila u sedam bugarskih gradova i da je tom prilikom zaplenjeno oko 32.000 evra, dokumenti i drugi dokazi. 

Akcija bugarske policije bila je praktično završetak jednogodišnje istrage u koju su uz nju bile uključene i policije drugih država Evropske unije, rekao je tužilac, prenosi agencija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи